4 Ιουνίου 2016

Λέσβος: Μετανάστες πίσω από πολλές κλοπές στο νησί


Οι δράστες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πάντα, είναι μετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής ή το Πακιστάν οι οποίοι έχουν φύγει από το hot spot όπου και υποτίθεται ότι διαμένουν και περιφέρονται στην πόλη της Μυτιλήνης άστεγοι και χωρίς χρήματα. «Μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι οι κλοπές» έλεγε σήμερα στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Στόχος τους είναι απρόσεκτοι θαμώνες σε καφετέριες οι οποίοι κρεμούν τις τσάντες τους στις καρέκλες όπου κάθονται αλλά και απρόσεκτοι οδηγοί αυτοκινήτων που αφήνουν τις τσάντες τους σε αυτοκίνητα που αφήνουν για λίγα λεπτά ξεκλείδωτα. Ας σημειωθεί ότι πάντα δρουν σε κεντρικά σημεία της πόλης! Ενώ τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σε κεντρικό μπαρ της Μυτιλήνης «χτύπησαν» ακόμα και στην τσάντα στελέχους του Λιμενικού Σώματος μέσα στην οποία είχε το πιστόλι του. Το πιστόλι βρέθηκε μετά από μέρες σε ερειπωμένο σπίτι κοντά στο hot spot της Μόριας.

Σχεδόν πάντα οι τσάντες, πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά, αλλά και ό,τι άλλο τους είναι άχρηστο, βρίσκονται πεταμένα σε κάδους απορριμμάτων. Ενώ εκτός από τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα κρατούν και κρατικά έγγραφα, όπως ταυτότητες γεγονός που οδηγεί τις αρχές να πιστεύουν ότι τις πουλάνε σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ