24 Ιουνίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει λόγος για σύγκληση του Eurogroup λόγω Βρετανίας

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει λόγος για σύγκληση του Eurogroup λόγω Βρετανίας

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Πιστός στην γραμμή που τήρησε από την αρχή για ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας πανικού μετά τη ψήφο υπέρ του Brexit στη Βρετανία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε πως δεν υπάρχει λόγος για να συγκαλέσει συνάντηση του Σώματος μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Πάντα ψύχραιμος και σιβυλλικός ο Β.Σόιμπλε τονίζει ότι «η Ευρώπη τώρα στέκεται ενωμένη» δείχνοντας το δρόμο εξόδου στην Βρετανία.

«Η περίοδος αβεβαιότητας θα πρέπει να διαρκέσει όσο το δυνατό λιγότερο» τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας πάντως πως εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν πότε θα υποβάλουν επίσημα αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ.

«Οι Βρετανοί θα πρέπει οι ίδιοι να εκκινήσουν τη διαδικασία, αλλά η περίοδος αβεβαιότητας πρέπει να παραμείνει όσο τον δυνατόν πιο σύντομη», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ερωτηθείς εάν μια ανεξάρτητη Σκοτία θα έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντηση ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες.

Σόιμπλε: Η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ είναι σαφής και θα εφαρμοστεί

Η διαδικασία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ξεκάθαρα ρυθμισμένη» και «θα εφαρμοστεί», καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει «αξιοπιστία», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη νίκη του Brexit που οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 43 χρόνια.

Ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας διαμήνυσε πως «η Ευρώπη τώρα στέκεται ενωμένη», προσθέτοντας ότι οι εταίροι, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά την «απόφαση που έλαβαν οι βρετανοί φίλοι μας».

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η Ευρώπη σέβεται την απόφαση του βρετανικού λαού, αν και προσωπικά θα προτιμούσε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters