24 Ιουνίου 2016

Καθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό σας, χωρίς να δώσετε ούτε ένα ευρώ

Πώς γίνεται; Συνήθως καλώντας κάποιον ειδικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας γλιτώνοντας χρήματα. Δείτε παρακάτω πώς.
Καθαρισμός φίλτρων
Αρχικά κλείνετε την παροχή ρεύματος για το κλιματιστικό. Εν συνεχεία, αφαιρέστε προσεκτικά την «μάσκα» του κλιματιστικού σας, και θα δείτε στα δεξιά και στα αριστερά δύο φίλτρα. 
Αφαιρέστε τα και πλύνετέ τα με κρύο νερό και λίγο υγρό σαπούνι γενικής χρήσης. Επανατοποθετήστε τα επανατοποθετήσετε αφού έχουν στεγνώσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό θα ήταν να τα πλένετε περίπου μια φορά ανά μήνα ή δύο φορές τον μήνα αν δουλεύουν σε εργασιακό χώρο (ή αν έχετε κάνει το σπίτι σας κέντρο διερχομένων).
Καθαρισμός εξατμιστή
Το κυρίως εξάρτημα της εσωτερικής μονάδες καθαρίζεται με με ειδικό αντιβακτηριδιακό/αντιμουχλικό καθαριστικό, το οποίο θα τοποθετήσετε σε καθαριστική «τρόμπα» (θα βρείτε σε μεγάλα supermarket ή σχετικά καταστήματα). Ψεκάζετε με την βοήθεια της τρόμπας το υγρό στο εσωτερικό της μονάδας και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, καθαρίζετε και με ένα πινέλο. Στην συνέχεια, αντικαθιστάτε το υγρό στην τρόμπα με νερό, και ξαναψεκάζετε.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο:
Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας
Μη φοβού. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Αυτό το μέρος του μηχανήματος το πλένουμε άφοβα και επιφανειακά με λίγο νερό, για παράδειγμα με το λάστιχο του κήπου. Όσο για το σωληνάκι, ελέγχουμε ότι δεν είναι μπλοκαρισμένο ή αναποδογυρισμένο, ότι δηλαδή ρέει νερό κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, και επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να μένει υγρό στην εσωτερική μονάδα. Επίσης, μην βάζετε φυτά ή έπιπλα πάνω ή γύρω από την εξωτερική μονάδα. Δεν είναι ζαρντινιέρα.
Πηγη in2life.gr