17 Νοεμβρίου 2016

Αίγυπτος: Εκλογές νέων μητροπολιτών και επισκόπων στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας Πηγή: Αίγυπτος: Εκλογές νέων μητροπολιτών και επισκόπων στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

Πηγή: EUROKINISSI

Δύο νέους μητροπολίτες και δύο νέους επισκόπους ανέδειξε στη σημερινή συνεδρίαση της 3ης ημέρας, η ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλεξανδρινού προκαθημένου, Θεοδώρου Β΄.
Συγκεκριμένα, ο νυν μητροπολίτης Νειλουπόλεως, Γεννάδιος, εξελέγη μητροπολίτης Μποτσουάνα. Ο μέχρι σήμερα επίσκοπος Ναυκράτιδος, Μελέτιος, εξελέγη μητροπολίτης Καρθαγένης, με έδρα την Τύνιδα της Τυνησίας. Ο μέγας εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, π. Θεόδωρος Δριδάκης, εξελέγη παμψηφεί επίσκοπος Βαβυλώνος και ανέλαβε παράλληλα και τη σημαντική διοικητική θέση του πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου.
Τέλος, ο αρχιμανδρίτης, π. Αγαθόνικος Νικολαΐδης, εξελέγη παμψηφεί επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Αναλυτική ανακοίνωση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Αίγυπτος: Εκλογές νέων μητροπολιτών και επισκόπων στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news