19 Νοεμβρίου 2016

Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Γαλλία,O νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Παντιάς Δ. Ηλιάδης επέδωσε τις 9 Νοεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. François Hollande, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.
Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Πρέσβης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Hollande κατά την οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και τις ευχαριστίες του, για τη συνεχή και συνεπή στήριξη της Γαλλίας στην υπόθεση της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Hollande για την παρούσα φάση των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό που διεξάγονται τώρα στην Ελβετία.
Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της Λευκωσίας για το εξαιρετικό επίπεδο των γαλλο-κυπριακών σχέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι τόσον οι Κυπριακές Αρχές όσον και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνσή τους.
Ο Πρόεδρος Hollande επαναβεβαίωσε το συνεχές ενδιαφέρον της Γαλλίας για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα αναφέροντας ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της. Διαβεβαίωσε για τη φιλία και υποστήριξη της Γαλλίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία και συναντίληψη που υπάρχει σε όλους τους τομείς σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Γάλλος Πρόεδρος παρακάλεσε τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ευχήθηκε αίσια έκβαση των συνομιλιών που διεξάγονται για επανένωση της Κύπρου.