9 Νοεμβρίου 2016

Η χλιδάτη ζωή του Τραμπ και η καριέρα της Χίλαρι- Μία σύντομη ματιά στις διαφορετικές ζωές τους [εικόνες]

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ BBC
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ BBC

Η χλιδάτη ζωή του Τραμπ και η καριέρα της Χίλαρι- Μία σύντομη ματιά στις διαφορετικές ζωές τους [εικόνες]

 το BBC έκανε ένα -μίνι- αφιέρωμα στις ζωές των δυο υποψηφίων, από την παιδική ηλικία, μέχρι την υποψηφιότητά τους, παρουσιάζοντας τις -κατά πολύ- διαφορετικές ζωές τους!
Η Χίλαρι Κλίντον γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης. Εκείνη ήταν στην ομάδα Ντιμπέιτ στο Λύκειο, ενώ εκείνος πήγε στη στρατιωτική ακαδημία στη Νέα Υόρκη.
Η Κλίντον γνώρισε τον άνδρα της, Μπίλ Κλίντον, ενώ σπούδαζαν μαζί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale, ενώ ο Τραμπ γνώρισε την πρώτη του γυναίκα και μητέρα των τριών παιδιών τους, όταν μετακόμισε στην Νέα Υόρκη το 1970.
Το 1974 η Χίλαρι, ως δικηγόρος, ήταν στην επιτροπή που επέβαλε τις κατηγορίες για το σκάνδαλο «Watergate» εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον. Eνώ, δύο χρόνια αργότερα, ο Τραμπ ξεκινούσε την καριέρα του στο Real Estate στη Νέα Υόρκη.
Η οικογένεια Κλίντον με την κόρη τους Τσέλσι το 1992 σε συνέδριο των Δημοκρατικών και από την άλλη η οικογένεια Τραμπ.
Το 1995, η Χίλαρι ως Πρώτη Κυρία μίλησε για τα δικαιώματα το γυναικών στο Πεκίνο, ενώ την ίδια χρονιά ο Τραμπ  βρίσκεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας του Trump Plaza Casino.
Το 1994 εκείνη πέταξε την πρώτη μπαλιά στο Wrigley Field, ενώ ο Τραμπ έκανε το ίδιο το 2004.
Η Κλίντον επισκέφτηκε τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων μία μέρα μετά της 11 Σεπτεμβρίου. Ο Τραμπ πήγε εκεί... μία εβδομάδα μετά.
Η Χίλαρι έβαλε υποψηφιότητα για πρώτη φορά το 2008, αλλά κέρδισε ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ ο Τραμπ ήταν παρουσιαστής για περισσότερα από 10 χρόνια στο τηλεπαιχνίδι – ριάλιτι «The Apprentice».
Το καλοκαίρι του 2016 και οι δύο έγιναν υποψήφιοι, περιμένοντας την... σημερινή μέρα.
Φωτογραφίες: ΑP
Πηγή:  iefimerida.gr