19 Νοεμβρίου 2016

Απορίες Τραμπ: «Τώρα πρέπει και να μένω στον Λευκό Οίκο;»Ουάσινγκτον
O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα που είχαν αρκετοί από τους προκατόχους του και έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα τελικά θα προσαρμοστεί με το... μοιραίο: να αφήσει τις παλιές του συνήθειες (και το παλιό του κρεβάτι) και να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρουν οι Times της Nέας Υόρκης, το θέμα έχει ήδη τεθεί από τον Τραμπ στους συνεργάτες του.

Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη του στο Πύργο που διατηρεί -τον ουρανοξύστη Trump Tower στην καρδιά του Μανχάταν- εκεί όπου είναι το σπίτι και το γραφείο του.

Ήδη και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο υποψήφιος τότε για την προεδρία προτιμούσε να πετάξει ώρες με το αεροπλάνο ή το ελικόπτερο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Όσο μακριά και να ήταν η ομιλία που είχε μόλις εκφωνήσει.

Ο Τραμπ μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Μανχάταν, στη βίλα του στο Παλμ Μπιτς και Μπεντμίνστερ (στο Νιου Τζέρσεϊ), όπου παίζει γκολφ.

Στους Times, πάντως, υπενθυμίζουν ότι ανάλογα θέματα αντιμετωπίστηκαν και στο παρελθόν, αλλά επικράτησε ο κοινός νους: η προεδρική οικογένεια οφείλει να διαμένει στον Λευκό Οίκο.

Η Μισέλ Ομπάμα είχε ένα αντίστοιχο δίλημμα σχετικά με το σχολείο που πήγαιναν οι κόρες της. Ήταν Ιανουάριος, όταν ο Ομπάμα ορκίστηκε πρόεδρος, η σχολική χρονιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη και η απόφαση αλλαγής σχολείου, τραυματική. Έγινε όμως.

Πάντως, στην πρώτη του παρουσία στον Λευκό Οίκο, στην περίφημη χειραψία με τον Μπαράκ Ομπάμα, υπό το βλέμμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο Τραμπ φαίνεται να το σκέφτεται.

Συνεργάτες του που ήταν παρόντες είπαν στην νεοϋορκέζικη εφημερίδα ότι ο νέος πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από τον Λευκό Οίκο...
Newsroom ΔΟΛ