27 Δεκεμβρίου 2014

Σαφείς απαντήσεις για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 ζητά με ερώτησή του ο π ΥΦΥΠΕΞ κ Κωστας Τσιαρας -Βουλευτης ΚαρδιτσαςΣαφείς απαντήσεις για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις για μια σειρά συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν την πορεία υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε -65, ζητά με ερώτησή του, προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών, ο Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, κ. Κώστας Τσιάρας, μαζί με άλλους συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. έχει ως εξής:
«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κ. Κ. Σκρέκα, και
2. ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.
ΘΕΜΑ: «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65».
Κύριοι Υπουργοί,
Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) αποτελεί το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της Κεντρικής Ελλάδος, που θα συνδέσει τη Φθιώτιδα, τη Δυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και το Νομό Ιωαννίνων. Επί πολλά χρόνια οι φορείς και οι πολίτες αυτών των περιοχών, διεκδίκησαν και κέρδισαν την δρομολόγηση υλοποίησης του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του, όπως και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης κατ” επανάληψη δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του έργου, από σύνδεση με ΠΑΘΕ, μέχρι τη σύνδεση με ΕΓΝΑΤΙΑ, διαβεβαιώνοντας και τη βουλή και τις τοπικές κοινωνίες, μέσω ραδιοφωνικών παρεμβάσεων του, ότι η χρηματοδότηση του όλου έργου-και του βορείου τμήματος-είναι εξασφαλισμένη, απλά αναμένεται η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών του τμήματος αυτού. Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε ανακοίνωση του νέου υπουργού Ανάπτυξης, ότι εξασφαλίστηκε κοινοτική χρηματοδότηση του όλου έργου.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένων των επανειλημμένων αντιφατικών δηλώσεων, παρακαλούμε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, αν:
1. Υπήρχε ή όχι, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του όλου έργου και πότε αυτή εξασφαλίστηκε;
2. Τι ποσό και πότε εξασφαλίστηκε για το κάθε ένα, από τα τρία αναβαλλόμενα τμήματα του έργου;
3. Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες ανάθεσης κατασκευής του πρώτου, του τρίτου και του τέταρτου τμήματος του δρόμου;
4. Πότε υποβλήθηκαν τα σχετικά αιτήματα της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ποια ήταν η απάντηση της;»
12/12/2014