29 Δεκεμβρίου 2014

Δήμας: Το περίμενα το αποτέλεσμα, παραμένω ψύχραιμος

Αθήνα
«Το περίμενα το αποτέλεσμα, δεν απογοητεύομαι ποτέ, παραμένω ψύχραιμος» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας, λίγο μετά την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η χώρα να οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή. Ωστόσο, η απόφαση της Βουλής είναι σεβαστή» είπε ο κ. Δήμας.

Ο Σταύρος Δήμας υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή «παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

«Τώρα σημασία έχει το συμφέρον του λαού και της χώρας. Οι εβδομάδες που έρχονται είναι κρίσιμες» υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

Τόνισε ότι καθήκον των πολιτικών δυνάμεων τώρα είναι να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα, αίσθημα ευθύνης και πρόθεση συναίνεσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Αυτό που μας ενώνει είναι η πατρίδα» τόνισε ο κ. Δήμας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που τον ψήφισαν, αλλά και τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο που τον πρότειναν για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αποδέχτηκα την πρόταση αυτή με την έννοια της εθνικής αποστολής και όχι του αξιώματος» τονισε ο κ. Δήμας.
Newsroom ΔΟΛ