30 Δεκεμβρίου 2014

Μυστήριο με το ακυβέρνητο πλοίο Blue Sky στ’ ανοιχτά των Οθωνών – Ίχνος ζωής δεν είδε στο κατάστρωμα το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Αθήνα
Πυκνώνει ακόμα περισσότερο μυστήριο γύρω από το φορτηγό πλοίο Blue Sky το οποίο σύμφωνα με καταγγελία πλέει ακυβέρνητο ανοικτά των Οθωνών με εκατοντάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το Newsit με το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο ποτέ δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Εχει εντοπισθεί και ελέγχεται μόνο για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Σύμφωνα με το Onalert.gr το ελικόπτερο της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ πέταξε πάνω από το Blue Sky, χωρίς να έχει εντοπίσει ίχνος ανθρώπινης ζωής.
Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ σπεύδει στο σημείο και η ομάδα βατραχανθρώπων που επιβαίνει θα ανέβει στο πλοίο – φάντασμα για να διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται σ΄ αυτό.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Αλλοι μιλούν για 400 και άλλοι για 700 ανθρώπους.
Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.
Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι ενισχύοντας τους φόβους για παράνομους μετανάστες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
 ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Σήμα από τις ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με τουλάχιστον 400 επιβαίνοντεςδυτικά της Κέρκυρας, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έλαβαν οι ελληνικές αρχές. Τρία μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Οθωνοί στο σημείο προσεγγίζει η φρεγάτα Ναβαρίνο και ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.Οι επιβαίνοντες φέρονται να είναι μετανάστες, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο πλοίο υπάρχουν και ένοπλοι. Πρόκειται για το BLUE SKY M με σημαία Μολδαβίας με προορισμό τη Ριέκα της Κροατίας.
To πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112. Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές αρχές.
Πηγή: skai.gr