27 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δένδιας στην γέφυρα της ναυαρχίδας των Ιμίων – Φωτογραφίες από την φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στο φουρτουνιασμένο όχι μόνο λόγω καιρικών συνθηκών Αιγαίο. Εδώ και λίγες ώρες ο κ.Δένδιας επιβαίνει της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ μαζί με τον Α/ΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου. Οι δυο πρώτες φωτογραφίες ανέβηκαν στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Στην πρώτη ο ΥΕΘΑ είναι στην γέφυρα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ. Πιθανόν να σκέφτεται ότι σ΄ αυτή την γέφυρα αλλά και στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης αυτού του πλοίου έχει γραφτεί μια από τις πιο “σκοτεινές” σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ ήταν το πλοίο διοίκησης των ναυτικών δυνάμεων που έπλεαν γύρω από τα Ίμια την κρίσιμη τελευταία νύχτα της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996. Απ΄ αυτό πλοίο απονηώθηκε το ελικόπτερο του ΠΝ για την τελευταία μοιραία για το πλήρωμά του αποστολή. Και σ΄ αυτό το πλοίο, σ΄ αυτή τη γέφυρα διαπιστώθηκε αργότερα κατά την διάρκεια των ερευνών ότι το μαγνητόφωνο καταγραφής των συνομιλιών δεν …δούλευε.
Όλα αυτά εξακολουθούν να κάνουν την υπόθεση των Ιμίων “ανεξιχνίαστη”. Παρά το γεγονός ότι τόσα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί άπαντες πιστεύουμε ότι κάτι δεν ξέρουμε.
Η επιλογή Δένδια να πάει στην φρεγάτα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ,έχει τη σημασία της αυτές τις ημέρες . Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι τεταμένη και απρόβλεπτη. Ο Νταβούτογλου εύχεται καλά Χριστούγεννα στον πρωθυπουργό και την ίδια ώρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου γίνεται “μάχη”.
Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν η παρουσία του Νίκου Δένδια στην φρεγάτα θα προκαλέσει άλλη μία “βόλτα” τουρκικού πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο. Όπως έγινε και με την πρώτη του δήλωση ως ΥΕΘΑ ,όταν μίλησε για το “κλαδί ελιάς και το ξίφος”…
onalert.gr