17 Αυγούστου 2015

Τα 10 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, όπου θα θέλετε να μείνετε για μια ζωή

Τα 10 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, όπου θα θέλετε να μείνετε για μια ζωή

Το περιοδικό Hola κάνει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα και επιλέγει τα 10 ομορφότερα χωριά και νησιάπου βρίσκονται στη χώρα και είναι ικανά να μαγέψουν τον επισκέπτη ώστε να θέλει να μείνει εκεί για πάντα.
Λευκά, πεντακάθαρα, που βρίσκονται πάνω στα βράχια με θέα στη θάλασσα, μεσαιωνικά, ιστορικά, με στενά δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες. Το βλέμμα δεν κουράζεται ποτέ. Είναι η καλύτερη σύνοψη της Μεσογείου στην ουσία.
Στο νότιο Αιγαίο, η Σαντορίνη είναι το πιο μαγευτικό νησί στην Ελλάδα. Είναι γεμάτο με ρομαντικά χωριά που απλώνονται στους ηφαιστειακούς βράχους. Η Φηρά και το Φηροστεφάνι είναι από τα πιο φωτογενή μέρη της, αλλά η Οία προσφέρει το πιο αναγνωρίσιμο ηλιοβασιλέματα στον κόσμο, σαν καρτ ποστάλ. Σε αυτό το άλμπουμ που παρουσιάζει το Hola βλέπουμε κι άλλα νησιά όπου μπορείτε να περάσετε ειδυλλιακές διακοπές στη Μεσόγειο.
Δείτε τα 10 κορυφαία μέρη που ξεχώρισε το Hola:
1. Οία – Σαντορίνη
Στο χείλος του γκρεμού, η Οία, στο νησί της Σαντορίνης, είναι ένα χωριό καρτ-ποστάλ. Ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, διάσημη παγκοσμίως χάρη στα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα.
2. Χώρα – Μύκονος
Δεν υπάρχει άλλο κοσμοπολίτικο νησί όπως η Μύκονος. Η πρωτεύουσα είναι η Χώρα ή Χώρα Μυκόνου, μια παραλιακή πόλη που αποτελείται από ένα λαβύρινθο από λιθόστρωτα δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, διώροφα ασβεστωμένα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια βαμμένα σε χρώματα και πολλαπλές εκκλησίες και ξωκλήσια με μπλε ή κόκκινους τρούλους.
3. Ρέθυμνο – Κρήτη
Σε ένα μεγάλο κόλπο με μια όμορφη παραλία στο κέντρο και ένα πολύβουο λιμάνι, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης εντυπωσιάζει.
4.Ύδρα
Στον κόλπο του Σαρωνικού, είναι η κύρια πόλη του νησιού με το ίδιο όνομα.  Στη μέση της δεξαμενής και κοντά στη θάλασσα είναι το Μοναστήρι της Θεοτόκουι, Μητρόπολη του νησιού.
5. Πάργα
Γραφική και κοσμοπολίτικη, στο νομό Πρέβεζας και απέναντι από τα νησιά των Παξών, η Πάργα είναι μια παραδοσιακή πόλη  χτισμένη σε ένα φυσικό αμφιθέατρο στενών δρόμων που οδηγούν στις παραλίες του κόλπου. Συμβαίνει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
6. Θήρα ή Φηρά – Σαντορίνη
Θήρα ή Φηρά είναι το όνομα της πρωτεύουσας του νησιού της Σαντορίνης. Είναι κτισμένη σε μια κορυφή και έχει υπέροχα σοκάκια με ασβεστωμένα σπίτια και πολλά σκαλισμένα στον ηφαιστειακό βράχο. Ένα αυθεντικό μεσογειακό χωριό, με πλούσια χρώματα και φως.
7. Ρόδος
Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου. Εκεί βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά η αύρα του θρύλου και του μυστηρίου της Ρόδου παραμένει ανέπαφη χάρη στην πλούσια ιστορική, καλλιτεχνική και φυσική κληρονομιά της.
8. Παροικιά – Πάρος
Η πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου είναι το κλασικό κυκλαδίτικο χωριό με τα μικρά ερημητήρια της χάνονται στα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους στο λιμάνι.
9. Σπέτσες
Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα σπίτια προσφέρουν  την καλύτερη θέα στον ωκεανό. Είναι το θέρετρο της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας.
10. Φηροστεφάνι – Σαντορίνη
Το βόρειο μέρος των Φηρών, με τους μπλε θόλους του Φηροστεφανιού και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, προσφέρει μια άλλη προοπτική του ηφαιστείου.
ενικος