16 Αυγούστου 2015

Θεία Λειτουργία στη Λουάντα της Αγκόλα (ΦΩΤΟ) (ρομφαια)

Με τιs ευχέs του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείαs και πάσηs Αφρικήs κ.κ. Θεοδώρου Β΄, επισκέφτηκα την Λουάντα τηs Αγκόλαs.
Κατά την άφιξη μου στο αεροδρόμιο τηs προτεύουσαs, με παρέλεβε ο κ. Χρίστοs Ριγαλόs όπου και με φιλοξένησε στο σπίτι του καθ΄ ολη την διάρκεια τηs παραμονήs μου.
Με ξενάγησε στα περίχωρα και στην πόλη τηs Λουάνταs όπου επισκεφτήκαμε και τον Πρέσβη τηs Ρωσσίαs στην Λουάντα σε θετικό κλίμα.
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ελάχιστουs Ελληνεs που διαμένουν στην Αγκόλα ωs και επίσηs όλουs του εντόπίουs οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να με γνωρίσουν και να τουs γνωρίσω.
Με τιs ευχέs του Μακαριωτάτου ετέλεσα την Θεία λειτουργία το πρωϊ τηs Κυριακήs στην οικία του κ. Ριγαλού με την συμμετοχή πιστών και εντοποίον με μεγάλο ενθουσιασμό.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε καθολοκλήρου στα Πορτογαλικά. Ο κ. Ριγαλόs έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την οργάνωση τηs εκκλησίαs στην Λουάντα.
Την επομένη αναχώρησα απο την Αγκόλα για την ενορία μου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεωs και Πρετορίαs με τιs καλύτερεs εντυπώσειs.

luanta-1

luanta-3

luanta-4


luanta-5