7 Αυγούστου 2015

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ονομάζεται Meydan One («Μεϊντάν Ουάν») και θα είναι το επόμενο μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα λάβει χώρα στο, πάντα φιλόδοξο και καινοτόμο, Ντουμπάι.
Το εμιράτο του Περσικού Κόλπου ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες την ανέγερση ενός τουριστικού και οικιστικού σχεδίου που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στο, ήδη τουριστικά ανερχόμενο, εμιράτο.
Το συγκρότημα Meydan One, που θα καταλαμβάνει έκταση 3.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, θα περιλαμβάνει τον υψηλότερο ουρανοξύστη που θα φιλοξενεί αποκλειστικά κατοικίες και που θα που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων,  μια μαρίνα, ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων και για κερασάκι στην τούρτα… το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1.2 χλμ.
Ο ουρανοξύστης με τις κατοικίες εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 78.000 ενοίκους.
Το κόστος του έργου, που αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο, ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ, περίπου 6,2 δισ. ευρώ.
«Σε μια πόλη που καινοτομεί διαρκώς, η ανακοίνωση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον τόσο του Ντουμπάι, όσο και των ΗΑΕ», τόνισε ο διευθυντής του Meydan One, Σαγίντ αλ Ταγέρ.
Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια χιονοδρομική πίστα για σκι μήκους 400 μέτρων, η οποία μάλιστα έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες.
Οι αρχές του Ντουμπάι -που μέσα στο 2014 υποδέχτηκε 13.2 εκατομμύρια επισκέπτες- με το μεγαλεπήβολο αυτό έργο, έχουν ως στόχο να φτάσουν τους 20 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2020.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ