25 Αυγούστου 2015

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητεί η Φώφη Γεννηματά

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητεί η Φώφη Γεννηματά

Αθήνα
Η Φώφη Γεννηματά απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία ζητεί να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η μη σύγκλησή του είναι αντισυνταγματική και ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι στη συνεδρίαση αυτή διαπιστώνεται η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και συζητούνται οι προτάσεις για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Όπως δηλώνουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη που επικαλείται το Βήμα, το ΠΑΣΟΚ δεν θα υποχωρήσει στο θέμα αυτό και ζητεί ακόμα και αν γίνουν οι εκλογές σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, να τηρηθούν τουλάχιστον οι νόμιμες και συνταγματικές διαδικασίες.

Επικαλούνται, μάλιστα, το προηγούμενο της κυβέρνησης Πικραμμένου, όταν ο Κάρολος Παπούλιας συγκάλεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συμφωνήσουν για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.  

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm.

«Έχω τοποθετηθεί από την πρώτη μέρα πολύ καθαρά. Θεωρώ ότι θα πρέπει οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς. Είναι αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης υπεύθυνα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη.

» Είμαι εναντίον της κωλυσιεργίας, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση γιατί η αβεβαιότητα και η αστάθεια δεν βοηθούν τη χώρα, όμως θα πρέπει να γίνει αυτή η τελευταία προσπάθεια και θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

» Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, γεγονός ότι αυτή η Βουλή με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής» τόνισε.


Newsroom ΔΟΛ