13 Αυγούστου 2015

Προκλητικός ο δήμαρχος του Λονδίνου: «Κακομοίρηδες οι Έλληνες»

Προκλητικός εμφανίζεται ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον που αποκαλεί τους Έλληνες «κακομοίρηδες» και τάσσεται υπέρ της πρότασης Σόιμπλε για Grexit. «Το πλάνο του Σόιμπλε δεν ήταν το έγγραφο με το μεγαλύτερο τακτ που έχω δει. Είναι μια συναρπαστική ματιά μέσα στο μυαλό ενός ακριβολόγου, οι σκέψεις ενός άνδρα με ξεκάθαρο όραμα για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 
Σε επίπεδο διανόησης ο Σόιμπλε έχει δίκιο να λέει πως πρέπει να περικόψετε τον προϋπολογισμό σας και να δώσετε σημαντικό μερίδιο της οικονομίας σας σε κάποιους θεσμούς στο Λουξεμβούργο υπό γερμανικό έλεγχο.
Ο δήμαρχος, επανειλημμένα υπερασπίστηκε το Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο Σόιμπλε ήθελε απλά να θέσει ξεκάθαρο το δίλημμα στους Έλληνες. «Αν θέλετε να συνεχιστεί η οικονομική υποστήριξη, αυτός που πληρώνει θα δίνει το ρυθμό» υπογράμμισε.
Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην Ελλάδα και ερωτούμενος για το αν ο ίδιος θα θεωρούσε το «κούρεμα χρέους» σωστή λύση, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι: 
Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, χωρίς ερώτημα. Τους κακομοίρηδες. Και θα φύγουν στο τέλος. Αν διαγράψεις χρέος, τι μπορείς να πεις στις άλλες χώρες που βίωσαν τη μιζέρια; Αυτό είναι ένα από εκείνα τα προβλήματα στα οποία δεν υπάρχει πραγματική λύση.


newpost