24 Αυγούστου 2015

"Μαύρη Δευτέρα": Με παγκόσμιο «κραχ» απειλεί η Κίνα

O Κόκκινος Δράκος πυρπολεί την παγκόσμια οικονομία... Ο δείκτης Shanghai Composite κάνει «βουτιά» 8,45%, ο CSI καταγράφει απώλειες 8,56%, ο Nikkei έφτασε να υποχωρεί 4%, ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 4,7% ενώ οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 182 δισ. δολάρια από τη περιουσία τους, λόγω της κατάρρευσης των παγκόσμιων χρηματιστηρίων και το Stratfor σε έκθεση του αναφέρει πως η κυβέρνηση της Κίνας θέλει να εξουδετερώσει τον αντίκτυπο του ισχυρότερου δολαρίου έναντι του ευρώ και του ιαπωνικού γεν
 με την απόφασή της να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα της χώρας, γιουάν.

Μαζικό ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές, καθώς εντείνεται η πτώση των κινεζικών μετοχών και οι επενδυτές ψάχνουν για έξοδο από τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω Κίνας. 

Ράλι στα ομόλογα που θεωρούνται "ασφαλή καταφύγια" και για τογεν, καθώς εξαπλώνονται οι αναταραχές στις παγκόσμιες χρηματαγορές, που ξεκίνησαν πριν από δυο εβδομάδες όταν ηΚίνα αποφάσισε να υποτιμήσει το γουάν, πυροδοτώντας φόβους για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. 

morehttp://www.inewsgr.com/96/mavri-deftera-me-pagkosmio-krach-apeilei-i-kina.htm