7 Αυγούστου 2015

Ο Φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος > ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ...!


Εδώ και πολλα χρόνια, με συνοπτικές διαδικασίες, καταπατώνταςκάθε ιερό και όσιο, και- κυρίως- με άνωθεν εντολή των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη της ευρύτερης περιοχής στα Ιεροσόλυμα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος,απομακρύνθηκε του θρόνου του, με ένα πλαστό και πέρα για πέρα, κατασκευασμένο κατηγορητήριο και με την" φτηνή", προς τα έξω, αιτιολογία οτι για να γίνει ευκολότερα αποδεκτή και πιστευτή, η κατηγορία που του προσήψαν, απώλεσε δήθεν, την έξωθεν καλή μαρτυρία, επειδή "πούλησε" κτίρια και εκτάσεις του Πατριαρχείου σε φίλους του αλλόπιστους, στην Ισραηλινή Κυβέρνηση, οι οποίοι είχαν στοχεύσει, ευθύς εξ αρχής, στα λεγόμενα φιλέτα του Πατριαρχείου μέσα στο Πατριαρχείο, για να βάλλουν πόδι στη γειτονιά του Πατριαρχείου, το οποίο συνορεύει με τους εγκατεστημένους, εδώ και χρόνια, Παλαιστινίους!


Ο Ειρηναίος τότε κατηγορήθηκε άδικα και με ένα ψευδές και παραφουσκωμένο κατηγορητήριο- σαθρό και από εκκλησιαστικής κανονικότητος, αλλά και από πολιτικής νομιμότητος- οδηγήθηκε ενώπιον μίας υπερσυνόδου που συνήλθε στο Φανάρι -διότι έτσι ήθελαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι- και έθεσαν τον Ειρηναίο εκτός του ιστορικού θρόνου των Ιεροσολύμων!
Τα κατηγορητήρια με τα οποία τον τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί, αποδείχθηκαν σήμερα ψεύτικα και ο Ειρηναίος θεωρήθηκε αθώος και απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία, για την οποία οδηγήθηκε σε αυτή τη δυσχερή θέση από τους αδελφούς του, τους Αγιοταφίτες, αλλά και από τους συνεπισκόπους του και κυρίως από τους Προκαθημένους των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών!
Οι ίδιες δυνάμεις που ήθελαν τον Ειρηναίο εκτός μάχης, ανέδειξαν ως διάδοχό του, έναν εξαμηνίτη Επίσκοπο, εκλογή και χειροτονία του Ειρηναίου όταν ξεκίνησε η κρίση, τον από Θαβωρίου Θεόφιλο.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τον Ειρηναίο και τον κήρυξαν έκπτωτο, τα κάνει σήμερα, όπως καταγγέλουν οι τοπικές εφημερίδες στο Τελ Αβίβ και στην περιοχή των Παλαιστινίων, ο διάδοχός του Θεόφιλος και όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκτοτε παραμένει ακούσια έγκλειστος- φυλακισμένος στο σπίτι του, μέσα στο Πατριαρχείο και από τότε δεν έχει βγεί ποτέ έξω, ούτε για λόγους υγείας, διότι έχει απειληθεί πώς μόλις βγεί- δι´οιονδήποτε λόγο-θα του πάρουν το σπίτι και δε θα τον αφήσουν να επιστρέψει σε αυτό!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των απανταχού Ορθοδόξων!
Παρά την συντελεσθείσα αδικία και τον αισχρό τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε του Θρόνου του,-όχι από ετεροδόξους και αλλοπίστους, αλλά από Ορθοδόξους αδελφούς του,-ένας Πατριάρχης, εξακολουθεί μέχρι σήμερα φυλακισμένος και η Ορθόδοξη κοινότητα μένει σιωπηλή και ασυγκίνητη!
Ο μόνος Ορθόδοξος Ιεράρχης που κατά καιρούς "σηκώνει" δημοσιογραφικά και εκκλησιστικά το θέμα και φωνάζει για το άδικο του εγκλεισμού του Ειρηναίου, είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος! Οι υπόλοιποι σιωπούν!! Και το χειρότερο: όταν πηγαίνουν στους Αγίους Τόπους για προσκύνημα, δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να ζητήσουν να δούν τον Ειρηναίο.. Για να μην κακοκαρδίσουν τον Θεόφιλο!
Ναι όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα.. Κατά τα άλλα είμαστε χριστιανοί.. Αλλά το "αγαπάμε αλλήλους" που είπε ο Χριστός, το λέμε για να το ακούν και να το εφαρμόζουν οι άλλοι και όχι
εμείς !!


phgh greeknation,gr
nefthalim
ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μακαριωτατε Πατριαρχη Ιεροσολυμων Θεοφιλε τι απαντατε στο "αγαπατε αλληλους"??
Οταν ο εκλεγεις  Μακαριωτατος  Πατριαρχης Ειρηναιος σας χειροτονησε επισκοπο  γιατι δεν σταθηκατε διπλα Του και να τον υποστηριξετε σε ολες αυτες τις κατηγοριες οι οποιες αργοτερα  κατερευσαν σαν χαρτινος πυργος ???

τελος σωστο το ελληνικο ρητο που λεγει

¨Τον υπο σου ευεργετηθεντων φοβου την εκδικηση¨"
και 
"Δεν υπαρχει ασφαλεστερος εχθρος απο αυτον που εχεις ευργετησει"

Αποκατασειστε αμεσα τον νομιμως εκλεγεντα Πατριαχη Ιεροσολυμων κ Ειρηναιο Β και δωστε σαν χριστιανος επι τελους ενα τελος στην μακροχρονια φυλακιση του αφου ολες οι εναντιον του κατηγοριες κατερευσαν
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ