14 Ιουνίου 2017

Ενισχύθηκε ο αιγυπτιακός τουρισμός στο πρώτο τρίμηνο

Μηνύματα αισιοδοξίας μεταφέρουν στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι τουρίστες στη Χώρα του Νείλου αυξήθηκαν σε 1,7 εκατομμύριο, ξεπερνώντας κατά πολύ το 1,2 εκατομμύριο τουρίστες που είχε δεχτεί η Αίγυπτος κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το γεγονός αυτό είχε επίπτωση και στα έσοδα της χώρας, καθώς τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 1,5 δισ. δολάρια σε 1,6 δισ. δολάρια κατά το τρίμηνο αυτό, μία αύξηση που είναι οριακή αλλά σημαντική για το μήνυμα που προβάλλει για μία περαιτέρω ανάπτυξη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως μάλιστα καταγράφει σε σχετικό του σημείωμα, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, ο μεγαλύτερος αριθμός των εισερχομένων τουριστών στην Αίγυπτο στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους 2017, προήλθε από τη Γερμανία (227.000 τουρίστες, μέγεθος που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση 35%), με τους τουρίστες της Ουκρανίας να ακολουθούν (226.000 τουρίστες, με ετήσια αύξηση 138% !!) και τους Βρετανούς (74.000 τουρίστες, ετήσια αύξηση 16%). 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ