25 Ιουνίου 2017

Αίγυπτος: Συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας με τον Κυβερνήτη της πόλης

Αίγυπτος: Συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας με τον Κυβερνήτη της πόλης

Τις βάσεις για μία στενότερη συνεργασία ανάμεσα στον αιγυπτιακό λαό και τους 'Ελληνες της Αλεξάνδρειας, έβαλαν σε συνάντηση που είχαν ο Κυβερνήτης της Μεγάλης Πόλης, με την πλούσια ελληνική ιστορία, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, αλλά και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ο Κυβερνήτης της πόλης μίλησε για τις αδελφικές σχέσεις των δύο λαών και κρατών, που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φτάνοντας στις μέρες μας, όπου οι σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασιμάτης εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Κυβερνήτη κ. Μοχάμεντ Σουλτάν για την προστασία και στήριξη που παρέχει η Αιγυπτιακή Πολιτεία προς τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό - και δη τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό - καθώς και το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Από κοινού με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Κακαβελάκη, που όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Μητέρας των εν Αλεξανδρεία Σωματείων, βρίσκεται πάντοτε κοντά στην παροικία και τα ελληνικά σωματεία, οι κ.κ. Σουλτάν και Κασιμάτης επεσήμαναν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και την εν γένει συνεργασία τους.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε στον Κυβερνήτη της πόλης, μέσω του κ. Κασιμάτη, την πρόθεσή της, να κατασκευάσει σε ελληνικά χρώματα δύο σταθμούς του τοπικού τρένου που γειτνιάζουν με το Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να στηρίξουν την πραγματοποίηση μουσικών με Αιγυπτιώτες τραγουδιστές, να ενισχύσουν τις τουριστικές ανταλλαγές και να δημιουργήσουν ένα εκθετήριο ελληνικών προϊόντων στο Σάτμπι.

Τέλος, ο κ. Κασιμάτης προσκάλεσε τον Κυβερνήτη να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι έτσι ώστε να τον ξεναγήσει από κοντά σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στην πόλη αυτή της Μεσογείου, «μία θάλασσα, που δε χωρίζει, αλλά ενώνει τις δύο χώρες, τους δύο λαούς, τους δύο πολιτισμούς», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 02:50
PHGH  ZOUGLA.GR