15 Ιουνίου 2017

Ελληνικό φορτηγό πλοίο κρατείται στην Ινδία μετά από θανάσιμο ατύχημα

Ένα ελληνικό φορτηγο πλοίο βρίσκεται υπό κράτηση στην Ινδία μετά από μια εικαζόμενη σύγκρουση με ένα αλιευτικό σκάφος που είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και έναν αγνοούμενο.
Το ατύχημα, το οποίο, σύμφωνα με το ινδικό ναυτικό, αφορούσε το χωρητικότητας 4700 dwt Amber L της ελληνικής ναυτιλιακής Karlog Shipping (κατασκευής 2000), συνέβη την Κυριακή.
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ναυτικού το πλοίο συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος Carmel Matha, με αποτέλεσμα τη βύθιση του σκάφους 30 μίλια βόρεια του Κοτσί.
Δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση αναζήτησης για το αγνοούμενο μέλος του πληρώματος.
Το ανώτατο δικαστήριο της Kerala διέταξε να κατασχεθεί το επίσημο ημερολόγιο, τον καταγραφέα δεδομένων ταξιδιού και άλλα έγγραφα από το Amber L, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο Κότσι.
Σε μια πρώτη της ανακοίνωση, η Karlog Shipping ανέφερε ότι “σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι λιμενικές αρχές”, το πλοίο της φέρεται να συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος. Όμως
προσθέτούν ότι ο πλοίαρχος, οι αξιωματικοί και το πλήρωμά του πλοίου δεν γνώριζαν να συνέβη οποιαδήποτε σύγκρουση, καθώς κι ότι δεν υπάρχουν σημάδια αυτής στο πλοίο.
Η υπόθεση διερευνάται από το London P&I Club και τις τοπικές αρχές για να διαπιστωθει τι πραγματικά συνέβη.
enaytilia.gr