27 Ιουνίου 2017

NEA ΑΠΟ BLOKO.GR

Posted: 27 Jun 2017 12:04 AM PDT
Δύο άτομα με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη στο πρακτορείο στην οδό Κύπρου 2, στην Πάτρα.
Οι δράστες πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.
Ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ληστεία στο συγκεκριμένο πρακτορείο καθώς τους τελευταίους μήνες άλλες δύο φορές έχει μπει στο στόχαστρο ληστών.

Όπως δηλώνουν στο tempo24.gr, γείτονες "δεν αντιληφθήκαμε τίποτα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και μόνο όταν είδαμε την αστυνομία καταλάβαμε πως κατι εχει γινει".

πηγή: tempo24

Posted: 26 Jun 2017 11:45 PM PDT
 Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμένεται να έχει σήμερα στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις
διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα - Θα ψηφιστεί σήμερα

Χθες το βράδυ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια προς ψήφιση. Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

πηγή: thestival

Posted: 26 Jun 2017 11:26 PM PDT
 Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Λεβιδίου Αρκαδίας, ο οποίος ξεκίνησε την λειτουργία του μετά την παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος
Λεβιδίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.06.2017) τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, όπου φιλοξενείται ο θεσμός αυτός.

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επαφές - συνεργασίες με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, με σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά, με την τοπική κοινωνία.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αρκαδίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Καμπύλης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρίπολης κ. Νικόλαος Γεωργανόπουλος και κ. Σωτήριος Παπαδημητρίου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής. 

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού. Επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην περιοχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την επιτυχημένη δράση του. 

Τέλος ευχήθηκε στον Τοπικό Αστυνόμο, υγεία και δύναμη, ώστε να αντεπεξέλθει επιτυχώς στα νέα του καθήκοντα. 
_

Posted: 26 Jun 2017 11:07 PM PDT
Καθησυχαστική εμφανίζεται η ΔΕΗ για τα επίπεδα ηλεκτρικής επάρκειας καθώς όπως αναφέρεται -σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»- υπάρχει αρκετό απόθεμα το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των
πολιτών και πέρα από τις ημέρες του καύσωνα.

Σε περίπτωση όμως που η ζήτηση φτάσει στα ύψη, από ταυτόχρονη χρήση κλιματιστικών στις ώρες αιχμλης, υπάρχει και το Αμύνατιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

πηγή: sportfm

Posted: 26 Jun 2017 10:48 PM PDT
 Θύελλα φόρων αναμένεται μετά την - αυτονόητη πλέον - παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που ανακοίνωσε χθες η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου σε
συνέντευξή της στο Realfm 97,8.

Η διάρκεια της παράτασης θα εξαρτηθεί από την πορεία υποβολής φορολογικών δηλώσεων τις επόμενες μέχρι και την Παρασκευή. Αν και ακούγεται ότι θα είναι μέχρι και τις 14 Ιουλίου αντί της 30ης Ιουλίου η υφυπουργός οικονομικών έκανε χθες ένα στρατηγικό λάθος.

Προαναγγέλλοντας την παράταση μια εβδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας μπορεί τελικά να αναγκαστεί σε μεγαλύτερη παράταση αφού από χθες o ρυθμός υποβολής μειώθηκε σημαντικά.

Αν λοιπόν στις 14 του μήνα δεν έχουν υποβληθεί κάποιες 100αδες χιλιάδες δηλώσεις μια νέα παράταση θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο.

Εκτός από το φουσκωμένα κατά περίπου 33-35% εκκαθαριστικά σε μισθωτούς συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και - κερδοφόρες επιχειρήσεις η καθυστέρηση στην υποβολή της δήλωσης υποκρύπτει και ένα φόρο και την θύελλα φόρων που θα ακολουθήσει την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

Η ίδια η κ. Παπανάτσιου είπε χθες ότι στόχος του υπουργείου οικονομικών είναι αμέσως μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Ιουλίου ξεκινά ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στο τέλος Σεπτέμβριου.

Ο στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η είσπραξη των 2, 65 δις ευρώ από τον βασικό φόρο ακινήτων (από τα 3,4 δις ευρώ που θα βεβαιωθούν και φέτος) να εισπραχθεί μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που καθυστερήσει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο ΕΝΦΙΑ καταλογιστεί τον Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση έρθει τον Οκτώβριο τότε ο φόρος θα πληρωθεί σε τέσσερις αντί σε πέντε δόσεις που εξοφλήθηκε το 2016.

Η υφυπουργός οικονομικών μίλησε και για τα « νέα» τέλη κυκλοφορίας τα οποία ο σχεδιασμός των οποίων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να συνυπολογίζουν την παλαιότητα του οχήματος τους εκπεμπόμενους ρύπους τον κυβισμό και την τιμή αγοράς με χαμένους κατά πάσα πιθανότητα του ιδιοκτήτες με αυτοκίνητα με καύσιμα το ντίζελ , τα υβριδικά και τα πολυτελή οχήματα υψηλού κυβισμού.

Η σκυταλοδρομία των φόρων

Σε κάθε περίπτωση από τα τέλη Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσει μια σκυταλοδρομία φόρων με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους περίπου 31 δις ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Το πρώτο ραντεβού με την εφορία έρχεται στο τέλος Ιουλίου με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Το δεύτερο ραντεβού θα είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου οπότε αναμένεται να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρους εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Το Νοέμβριο θα έχουμε την τρίτη δόση του φόρους εισοδήματος και την Τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Παραδοσιακά ο Νοέμβριο είναι ο μήνα που έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσικλετών τα οποία θα έχουν προθεσμία αποπληρωμής μέχρι και την 31/12/2017.

Το Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.


πηγή:  enikonomia


Posted: 26 Jun 2017 10:29 PM PDT
Αναδημοσιεύουμε από το site indymedia κείμενο που αναρτήθηκε σχετικά με παρέμβαση που έγινε χθες έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.


Σήμερα Δευτέρα 26 Ιούνη στις 4 μμ πραγματοποιήθηκε παρέμβαση συντρόφων της Ανοιχτής Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και αλληλέγγυων, έξω από το οίκημα του Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου, που βρίσκεται υπό μόνιμη αστυνομική κατοχή και συνεχίστηκε με πορεία γύρω από το λόφο του Στρέφη στη Ζ.Πηγής και στη Καλλιδρομίου. Μοιράστηκαν κείμενα στα σπίτια της περιοχής και σε διερχόμενους και διαβάστηκαν από ντουντούκα, ρίχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Αργότερα ακολούθησε ανάρτηση πανό και αφισοκόλληση.
 Η παρέμβαση ήταν μια πρώτη επιτυχημένη απόπειρα να σπάσει το μπατσικό άβατο στη Βουλγαροκτόνου και η εγκατεστημένη τρομοκρατία των κρατικών μισθοφόρων. Με την σημερινή παρέμβαση καλούμε σε συνέλευση γειτονιάς για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου, αύριο Τρίτη 27 Ιούνη 7μμ στο θεατράκι του Στρέφη, για να διώξουμε τους πραίτορες και τους πραιτοριανούς του καθεστώτος από τη γειτονιά μας.
 Η Ανοιχτή Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ καλεί επίσης σε μαζικό μαχητικό συναγερμό στους δρόμους των Εξαρχείων όλο το εικοσιτετράωρο της 29ης Ιούνη, συγκέντρωση στην πλατεία στις 12πμ και σε περιφρούρηση της μικροφωνικής αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατούμενων στις 5μμ, απέναντι στις προκλήσεις των κατασταλτικών μηχανισμών.
Το κείμενο που μοιράστηκε:
Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε κάτω από την μπότα του μπάτσου

Η οδός Βουλγαροκτόνου βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή εδώ και δύο χρόνια, με πρόσχημα την προστασία ενός σπιτιού του υπουργού και βουλευτή Αλέκου Φλαμπουράρη, που έχει κομβική ευθύνη στη χάραξη της ληστρικής οικονομικής πολιτικής. Είναι αμφίβολο εάν όντως ο εν λόγω θεσμικός κομπιναδόρος κατοικεί ακόμα στην οδό Βουλγαροκτόνου. Δεν θα μπορούσε να είναι ανεκτός σε μια λαϊκή γειτονιά. Το σίγουρο είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, έχει επιβληθεί ένα μόνιμο στρατόπεδο μπάτσων μέσα στα Εξάρχεια, σε μια περιοχή κατοικίας.
Η εγκατάσταση ετοιμοπόλεμων δυνάμεων σε περιφερειακή δίοδο μιας γειτονιάς, είναι κομμάτι ενός σχεδίου στρατοκρατικής πολιορκίας, μια πρακτική εμπνευσμένη από τα ταγματασφαλίτικα μπλόκα της ναζιστικής κατοχής, που εκφράζει στο ακέραιο τον σύγχρονο κρατικό ολοκληρωτισμό. Η αντικοινωνική δραστηριότητά τους είναι γνωστή στον κόσμο της γειτονιάς. Καθημερινά γείτονες και διερχόμενοι παρενοχλούνται είτε με σεξιστικές προσβολές είτε με απειλές αν αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους. Πάνω απ' όλα, η διαρκής παρουσία δεκάδων ένοπλων εν δυνάμει δολοφόνων μέσα στην καρδιά της πόλης, στα κατώφλια των σπιτιών μας, εξυπηρετεί την ενστάλαξη κι εμπέδωση της κρατικής τρομοκρατίας από τους 'πολίτες'-υποτελείς του κράτους, μέσα στον καθημερινό βίο. Εξάλλου, το άτυπο στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου λειτουργεί ως σημείο εξόρμησης τόσο των ειδικών μονάδων της ΟΠΚΕ όσο και των χαφιέδων-ασφαλιτών, που περιδιαβαίνουν τη γειτονιά με σκοπό τον γενικό εκφοβισμό. Συχνά είναι τα περιστατικά ελέγχου, ακινητοποίησης, προσαγωγών και συλλήψεων κυρίως νέων ανθρώπων από αυτούς τους μισθοφόρους στην ευρύτερη περιοχή.
Τα Εξάρχεια, ως μια ζωντανή γειτονιά στο κέντρο της πόλης, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε εστία συσπείρωσης όσων έμπρακτα αμφισβητούν τους εξουσιαστικούς θεσμούς και το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, βρίσκονται επί δεκαετίες σε μια στρατιωτικού τύπου αστυνομική πολιορκία. Από τις επιχειρήσεις «Αρετή» στην πρώτη οκταετία της διαχείρισης ΠΑΣΟΚ και τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά στις 17 Νοέμβρη 1985, στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, μέχρι την πρόσφατη δήλωση του Τόσκα ότι τα Εξάρχεια «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές» και το πολεμικό ανακοινωθέν εκκένωσης όλων των καταλήψεων μέχρι το καλοκαίρι, η συστηματοποιημένη ωμή κρατική βία σκιάζει τον κοινωνικό χώρο.
Η στοχοποίηση των Εξαρχείων εξυπηρετεί τα ειδικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή. Ωστόσο, ο κύριος σκοπός της πολύτροπης πολιορκίας των Εξαρχείων είναι η εξάλειψη των βάσεων αντίστασης και αυτοοργάνωσης με απώτερο σκοπό την απομόνωση, την απώθηση και τελικά την αυτοκαταστροφή κάθε άρνησης στο καθεστώς, όπου και αν αυτή επιχειρεί να οργανωθεί.
Η εποπτεία κάθε γωνιάς της πόλης, η ικανότητα άμεσης ένοπλης επέμβασης οπουδήποτε μέσα στον αστικό χώρο, η ικανότητα απομόνωσης κι εξόντωσης όποιου δεν υπακούσει, η διάχυτη καθημερινή τρομοκρατία με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η αφομοίωση των δημόσιων τόπων στους κανόνες και την κουλτούρα της εξουσίας αποτελούν εγγενείς και αλληλένδετες ανάγκες του κράτους. Εντέλει, το κράτος χρησιμοποιεί τη γειτονιά των Εξαρχείων ως πεδίο άσκησης για τον κοινωνικό πόλεμο που ήδη μαίνεται.
«Η οργάνωση μιας επιθετικής περιφρούρησης γειτονιάς για το σπάσιμο της κρατικής πολιορκίας δεν είναι έργο κάποιων ειδικών, ούτε προνόμιο των ανδρών, των νέων κλπ . Είναι υπόθεση και δυνατότητα όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της γειτονιάς, που βάλλονται από την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Η συμμετοχή τους βάζει επί τάπητος την προοπτική της συνολικής αυτοοργάνωσης του κοινωνικού χώρου.» (Από το κάλεσμα για την περιφρούρηση της γειτονιάς στις 6/12/16).
«Ο καθένας παίρνει θέση μέσα στον ταξικό πόλεμο: ή στην καβάντζα του ή στον αγώνα. Το κοινωνικό καθήκον κάθε κάτοικου κάθε γειτονιάς είναι η αυτοοργάνωση ενάντια στην εκμετάλλευση και τους θεσμούς, η κοινωνικοποίηση όλου του χώρου, δημόσιου και ιδιωτικού, και η υπεράσπισή του απέναντι στην καταστολή. Για να χτίσουμε κοινότητες αντίστασης σε κάθε γειτονιά.» (Από κείμενο συντρόφισσας – κατοίκου της γειτονιάς που αιχμαλωτίστηκε και διώκεται για την υπεράσπιση των Εξαρχείων στις 6/12/16)
ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ

Συνέλευση γειτονιάς για το στρατόπεδο της Βουλγαροκτόνου:
Θεατράκι λόφου Στρέφη Τρίτη 27 Ιούνη 7μμ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή (κάθε Δευτέρα 7μμ στο Πολυτεχνείο) Posted: 26 Jun 2017 10:10 PM PDT
Όχι μόνο θα  επιβεβαιώσει η  ενδεχόμενη ακύρωση της εκδήλωσης , την ανικανότητα της Πολιτείας να διασφαλίσει το νόμιμο συνταγματικό αυτό δικαίωμα ( 'Αρθρο 11 Συντ .Δικαίωμα του
συνέρχεσθαι)  αλλά θα επισφραγίσει το άβατο εκεί  για πολλές δεκαετίες δίνοντας παράλληλα  το έναυσμα σε όλη την Ελλάδα για την δημιουργία δεκάδων άβατων .
Τι φοβάστε κύριοι , μήπως αποδειχθεί ότι το κράτος  ¨έχασε κατά κράτος ¨  ή δεν μπορεί να εγγυηθεί την τάξη σε μια εκδήλωση ; , μήπως χαλάσουν οι ισορροπίες , τα σχέδια εξομάλυνσις του προβλήματος που αποτυγχάνουν για 10ετίες , θιχτούν τα συμφέροντα της εταιρείας "ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ Α.Ε" ; προκληθούν επεισόδια που θα μπορούσαν να αποφευχθούν , τι ?
Η αναρχική ιδεολογία δεν είναι απειλή όταν δεν ολισθαίνει σε αντικοινωνικές συμπεριφορές . Αυτοί που θέλουν φασαρίες , μπάχαλο και επεισόδια ( η αμετάβλητη μειοψηφία δλδ )  , θέλουν ψυχίατρο και σίγουρα δεν εκφράζουν  εκείνους που είναι ιδεολογικά αναρχικοί .
Αφήστε ¨τα πράγματα να ξεμπερδευτούν ¨και δείτε σε ανώτερο  κοινωνικό επίπεδο τα δεδομένα . 
Η κίνηση Ματ τον συνδικαλιστών της Ελληνικής αστυνομίας ξεχειλίσει από ¨υψηλή στρατηγική ¨ , διορατικότητα και αποτελεί εκπληκτική διαχείριση ενός  χρόνιου προβλήματος .
Μακάρι να γίνει παράλληλα , όμοια  εκδήλωση στο Κολονάκι  από ¨συνεσταλμένους ¨ιδεολόγους αναρχικούς , που να καταδείξουν στην κοινή γνώμη  ότι , δεν τους εκπροσωπούν η βιαιότητες , οι χουλιγκανισμοί , η διασάλευση της τάξης κ.α , προκειμένου να γίνουν περισσότερο αποδεκτοί . 
Δεν πρόκειται για εισβολή του ενός στον κόσμο του άλλου , αλλά , για αλληλοπαραχώρηση "χώρου κατανόησης ", για κοινή παραδοχή ότι υφίσταται - σε κόντρα όλων όσων θέλουν αστυνομικούς κι αναρχικούς στα χαρακώματα - δυνατότητα να δοθεί μια μάχη επιβίωσης ( όταν χρειαστεί ) "πλάι- πλάι " 
Αδιανόητο εε ??
Να καταλάβουν επιτέλους όσοι κερδίζουν απο την διαίώνηση αυτης της χρόνιας ατιπαλότητας ( αναρχικών - αστυνομίας ) ότι ... έως εδώ .
Να καταλάβουν ότι αστυνομικοί και αναρχικοί ιδεολόγοι ( εξαιρούμε όσους  ¨εγκληματούν¨ )  , κατανοούν ο ένας τον κόσμο του άλλου και δεν έχουν να "σκοτωθούν" για τίποτα , παρά μόνο ως πιόνια σε σκακιέρα άλλων 
ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Εάν σταματήσει αυτή η αντιπαλότητα , προς τα που θα εκτονώνεται η απογοήτευση της κοινωνίας , ποια άλλη βαλβίδα εκτόνωσης θα βρούμε , από που αλλού θα βρίσκουμε "πολεμικές" εικόνες για τα ΜΜΕ και λόγους η μια πολιτική δύναμη να σπιλώνει την άλλη 
Φόβος και τρόμος συνεπώς κυριαρχεί στο μέρος εκείνο του πολιτικοοικονομικού συστήματος που έχει επενδύσει στην διαιώνιση μιας τέτοιας αντιπαλότητα . 
Αυτό , θα κάνει τα πάντα για να μην γίνουν οι εκδηλώσεις και εάν γίνουν να αποτύχουν .
Αυτό είναι ο πραγματικός αντίπαλος
Δείξτε τους λοιπόν ότι , ¨δεν μασάτε άλλο κουτόχορτο ¨ , ότι τους ¨πήρατε χαμπάρι¨ , ότι , δεν θα σας ξεγελάσουν  αυτήν την φορά .
Δείξτε τους ( και οι δύο πλευρές ) ότι είστε ιδεολογικά ανώτεροι .
Στην δημοκρατία άλλωστε , ¨'όλοι οι σωστοί ¨ χωράνε .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Posted: 26 Jun 2017 09:51 PM PDT
Αναδημοσίευση: Υπάρχει ένα πρόσφατο παραλήρημα κάποιων μελών του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένης παράταξης, προσπαθώντας με ψευδείς
εξαγγελίες να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει τους συναδέλφους.
Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στηρίξαμε κάθε ενέργεια της Ένωσης μας ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούσαμε με τον τρόπο εκτέλεσης.
Στηρίξαμε και υπερψηφίσαμε όλες τις δωρεές για τις υπηρεσίες, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα πρακτικά των ΔΣ. Ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή και με προσωπικές ενέργειες τα μέλη μας βοήθησαν να διατεθούν όσα περισσότερα εισιτήρια γινόταν για τον αγώνα Μπάσκετ υπέρ των οικογενειών των θανόντων συναδέλφων. Μάλλον κάποιοι το ξέχασαν αυτό σκόπιμα και με ιδιοτέλεια.
Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στηρίζουμε κάθε δωρεά υλικού σε υπηρεσίες που το έχουν ανάγκη που όμως ξεκάθαρα θα πρέπει να προηγούνται ενέργειες ώστε οι συνάδελφοι να πάρουν τα νόμιμα εφόδια που δικαιούνται από την Υπηρεσία και μόνο σε αρνητική περίπτωση να διατίθενται τα χρήματα των συναδέλφων για αυτά. Δεν είδαμε δυστυχώς κάποια έγγραφη αναφορά-καταγγελία της Ένωσης ώστε να λύσει πραγματικά το πρόβλημα και όχι απλά να το μπαλώσει με τα χρήματα των ίδιων των συναδέλφων. Μία θεσμική λύση άλλωστε θα οδηγούσε στον εφοδιασμό όλου του προσωπικού με στολές, χωρίς τον αποκλεισμό κανενός, και τα χρήματα που δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να διατεθούν για επιπλέον ενέργειες.
Ήμασταν εντελώς αντίθετοι και συνεχίζουμε να είμαστε με οποιαδήποτε επιπλέον κράτηση από τα μέλη της Ένωσης ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά γεγονότα.
Οι κύριοι που μιλούν για ενότητα φυσικά την θυμούνται μόνο στις ανακοινώσεις του Facebook, καθώς σε κάθε παράδοση δωρεάς ενημερώνουν τα μέλη της παράταξής τους, ώστε να είναι παρόντα και οποιοσδήποτε άλλος ενημερώνεται, αν ενημερωθεί φυσικά, λίγα λεπτά πριν ώστε να είναι φύσης αδύνατον να συμμετέχει μετατρέποντας τις ενέργειες της Ένωσης σε παραταξιακή προβολή. Την μεθοδολογία σας την μάθαμε, δωρεές με τα χρήματα των συναδέλφων και φωτογραφίες μεταξύ σας. Μία υπενθύμιση, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Θεσσαλονίκης είναι 13 και όποιος θέλει την ενότητα έχει την υποχρέωση να τους ειδοποιεί όλους για κάθε ενέργεια.
Αυτή είναι η ενότητα σας? Όταν σας συμφέρει ενωμένοι και όταν δεν σας συμφέρει χώρια!
ΥΓ. Αφού είστε τόσο υπέρ της ενότητας και των κοινών ενεργειών γιατί καταψηφίσατε την συμμετοχή της Ένωσης μας στην πορεία της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια?
Όσα και να γράφετε οι πράξεις σας μιλούν πιο δυνατά και αποδεικνύουν την πλήρη και σκληρή, σε βάρος σας, πραγματικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους πραγματικά και με καθημερινές ενέργειες. Δεν μπήκαμε ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να χρησιμοποιούμε τα χρήματα της Ένωσης και των συναδέλφων για παραταξιακή προβολή.
Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης άμεσα προτείνουμε πως η Ένωση πρώτα θα διεκδικεί την υποβολή δαπανών για οποιαδήποτε ανάγκη και εφόσον δεν εγκριθεί, τότε και μόνο τότε, η Ένωση να καλύπτει κάποιες ανάγκες συναδέλφων μελών της Ένωσής μας και οχι των διοικούντων!
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών – ΕΚΑ – Θεσσαλονίκης


Posted: 26 Jun 2017 09:32 PM PDT
Τατουάζ και piercing ελεύθερα υπό κάποιες προϋποθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά απο ερωτήματα που έχει λάβει το onalert στο Facebook όσο αφορά
στους κανόνες στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα τατουάζ και τα piercing παραθέτουμε όλα όσα λέει το σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ [2015] που αφορά τα Tατουάζ [δερματοστιξία] ή Piercing [διάτρηση σώματος]

  • Η δερματοστιξία, δεν πρέπει να είναι εξωτερικά εμφανής καθ οιονδήποτε τρόπο, με το σύνολο των στρατιωτικών στολών [βασικών ή επιπροσθετων, χειμερινών ή θερινών] που καθορίζονται στο σχετικό 
  • Επιπλέον η παραπάνω μη εξωτερικά εμφανή δερματοστιξία ω εκ του περιεχομένου τη απεικόνισης της δεν θα πρέπει να αναιρεί την επιβαλλόμενη απο το Συνταγμα ουδετερότητα των υπηρετούντων στις ΕΔ, ουτε να προκαλεί κατά τρόπο, ο οποίος δν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα τους
  • Ομοίως το πριεχόμενο της απεικόνισης της δερματοστιξίας δεν θα πρέπει να πριλαμβάνει μηνύματα που άπτονται κάθε μορφής διακρίσεων [φυλετικών, εθνκών, θρησκευτικών, λόγω φύλου κλπ], υποδηλώνουν πολιτική προτίμηση ή προσβάλουν με οποιoνδήποτε τρόπο τα ιδεώδη των ΕΔ. 
  • Τέλος οι οπές απο διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος [piercing], θα πρέπει να είνα κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές. 
Επιπλέον όπως αναφέρει το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ: "Τα προαναφερόμενα ισχύουν για το σύνολο του στρατιωτικού προωπικού των ΕΔ , πλην αυτών που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση. Εντούτοι, τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων δύνανται να θέτουν τους περιορισμούς της παραγράφου ένα της παρούσα, ω κριτήρια για την επιλογή οπλιτών σε συγκεκριμένα Όπλα ή ειδικότητες ή θέσεις [πχ την Προεδρική Φρουρά, τις Στρατονομικές Υπηρεσίες των ΕΔ κα.]"

Posted: 26 Jun 2017 09:13 PM PDT
Κείμενο και φωτογραφία από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook του προέδρου της ΕΑΠΣ, Γιάννη Σταμούλη

"Αυτό είναι η
ουσία της αποτύπωσης του σκληρού πυροσβεστικού έργου, κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο. Η διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, της ζωής και της ίδιας της ισορροπίας χλωρίδας και πανίδας. Αυτό που δεν έχει κόστος, αλλά ανυπολόγιστη αξία. Jenny Hava αυτό το φωτογραφκό κλικ είναι το αισιόδοξο μήνυμα αυτού του θερμού καλοκαιριού. Να είσαι καλά.
Posted: 26 Jun 2017 08:54 PM PDT
Το bloko.gr έγινε αποδέκτης καταγγελίας, που αφορά σε αναφορά αστυνομικού (σ.σ. αρχιφύλακα) ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομική διεύθυνση της Πελοπονήσσου και υποστηρίζει ότι
έχει καταστεί θύμα επιλεκτικής και στοχευμένης μεθόδευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που συνοδεύεται με παραπομπές σε βίντεο και αριθμό πρωτοκόλλου έρευνας που διεξάγεται από τους αδιάφθορους του σώματος, ο αστυνομικός με αφορμή τις μετακινήσεις προσωπικού εξαιτίας της κατάργησης της υπηρεσίας του στο πλαίσιο της αναδιάθρωσης, ζήτησε μετακίνηση σε τμήμα τάξης, τροχαίας ή ασφάλειας κοντά στη διεύθυνση της κατοικίας του, με δεδομένο ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και πως η σύζυγος του, αδυνατεί να τον ακολουθήσει σε άλλο σημείο εκτός της πόλης στην οποία βρίσκεται η κατοικία τους.

Ο αστυνομικός, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα στήριξης και υποστήριξης της συζύγου και των παιδιών από άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειας, εμφανίζεται ως ο μοναδικός στην αστυνομική διεύθυνση που μετατέθηκε σε υπηρεσια και πόλη που βρίσκεται σε απόσταση κοντά στα 45 χιλιόμετρα από τηνν προηγούμενη έδρα, που ορίζεται ως η μέγιστη δυνατή και αποδίδει την "ιδιώνυμη" μεταχείριση του ως ανεξήγητη πράξη εκδικητικότητας των ανωτέρων του σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του.Posted: 26 Jun 2017 08:02 PM PDT
«Οι ναρκωτικές ουσίες έχουν επί δεκαετίες καταστεί, δυστυχώς, μια πραγματική μάστιγα για τις σύγχρονες κοινωνίες» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας
Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει επίσης ότι «χιλιάδες νέοι πέφτουν στην παγίδα των τεχνητών παραδείσων και πολλοί από αυτούς δεν ξαναβγαίνουν ποτέ, βιώνοντας μια μόνιμη κόλαση. Τεράστια κυκλώματα εμπόρων του θανάτου εκμεταλλεύονται την αδυναμία των ναρκομανών, αποκομίζοντας αμύθητα κέρδη. Παράλληλα, λόγω της εξάρτησης των ναρκομανών από τις ουσίες, ανθίζουν η εγκληματικότητα και ο αγοραίος έρωτας. Στην Ελλάδα, δίπλα μας καθημερινά, ιδίως στην πρωτεύουσα σε ολόκληρες συνοικίες, παρακολουθούμε αυτό το συνεχές δράμα των ζωντανών νεκρών συνανθρώπων μας, στην πλειοψηφία τους νέων.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η Πολιτεία έχει χρέος να παρέμβει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αναχαιτίσει το φαινόμενο αυτό. Και οι παρεμβάσεις της πρέπει να έχουν διπλό στόχο. Από τη μία να ενισχύσει τους θεσμούς που βοηθούν στην απεξάρτηση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη να είναι αμείλικτη απέναντι στα κυκλώματα διακίνησης. Δεν πρέπει να δικαιολογείται καμία επιείκεια στους εμπόρους του θανάτου, ούτε να αφήνονται να συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι, με νόμους-λάστιχο που δίνουν εύκολα άφεση αμαρτιών. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι το σπάσιμο των όποιων γκέτο γίνεται διακίνηση και χρήση, και πρωτίστως εντός πανεπιστημίων, που με πρόσχημα το άσυλο, έχουν καταστεί εστίες ναρκομανών, όπως οι ίδιοι οι φοιτητές καταγγέλλουν, χωρίς ωστόσο οι κραυγές αγωνίας τους να βρίσκουν ανταπόκριση στα ιδεοληπτικά στελέχη της κυβέρνησης».

Posted: 26 Jun 2017 01:29 PM PDT
Έκλεισε η «χρυσή» επτάδα των αλόγων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου ίππου της χρονιάς, στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ. Οι εγγραφές των ίππων, που θα αγωνιστούν στο μεγάλο
Ντέρμπι της 5ης Ιουλίου 2017, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία.
 
Οι ίπποι που θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο είναι οι:
·         ΑΓΓΕΛΟΣ
·         ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ
·         ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ
·         ΔΑΝΑΟΣ
·         ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ
·         ΜΟΜΟΥΡ
·         ΝΕΣΤΟΡΑΣ


Το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ - η σημαντικότερη κούρσα στο καλεντάρι των ελληνικών ιπποδρομιών - αναμένεται να είναι συναρπαστικό καθώς σε αυτό θα τρέξουν τα σπουδαιότερα 3ετή καθαρόαιμα άλογα στην Ελλάδα.

Το Σάββατο θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των αναβατών που θα συμμετέχουν στο Ντέρμπι, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για τη σειρά κατάταξής τους στην εκκίνηση.


Η ιπποδρομιακή κοινότητα μετρά πλέον αντίστροφα για το μεγάλο Ντέρμπι. Ιδιοκτήτες, προπονητές και αναβάτες αναμένουν με ενθουσιασμό την 5η Ιουλίου, με στόχο την νίκη που αποτελεί γι’ αυτούς όνειρο ζωής. 

Posted: 26 Jun 2017 01:10 PM PDT
Πέταξε, κοντά στον ήλιο σαν τον Ίκαρο και ο ήλιος της έκαψε τα ανώριμα φτερά της, πριν καλά-καλά ανασάνει, πριν αντικρίσει τη ζωή με τα μάτια της, πριν η ζωή της δώσει την ευκαιρία να
χαμογελάσει. 
Και ήταν μόνο δεκατεσσάρων χρόνων.

Πέταξε με ξένα φτερά, με τα φτερά της ύπουλης κόκας που της έταζε ονειρεμένα ταξίδια και χρωματιστά πουλιά και σάπιους παραδείσους και μελωδίες από κύμβαλα αλαλάζοντα, μέχρι να την οδηγήσει κοντά στη φωτιά και να της ψαλιδίσει τη ζωή.
Και ήταν μόνο δεκατεσσάρων χρόνων.

Πέταξε καβαλώντας το τρελό άλογο της κοκαΐνης που το οδηγούσε ο χάροντας μεταμορφωμένος σε ωραιότατο νεαρό, ντυμένο με  μοντέρνα ρούχα και μοσχοβολώντας κολόνιες και οπλισμένος με το χαμόγελο του δήμιου που ευχαριστιέται για το μακάβριο αποτέλεσμα του θηριώδους έργου του.
Και ήταν μόνο δεκατεσσάρων χρόνων.

Πέταξε πριν χαρεί τις απόκρυφες στιγμές της ζωής, τον έρωτα, την αγνότητα της παιδικής της ηλικίας, τις κούκλες της και τα   παιχνίδια με τους συμμαθητές της, στην αλάνα.
 Και ήταν μόνο δεκατεσσάρων χρόνων.

Οι χαμογελαστοί νεκροθάφτες της, οι υπεύθυνοι που δεν βρίσκονται ποτέ όταν η ευθύνη αναζητά απαντήσεις, οι κάθε λογής ευαίσθητοι μπροστάρηδες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ασφαλώς θα ρίξουν το στεφάνι της ανείπωτης παρηγοριάς, στον υγρό τάφο των δακρύων της απαρηγόρητης μάνας. 

Η κοινωνία θα αναζητήσει απαντήσεις για το πρόβλημα των ναρκωτικών και θα της πασάρουν έτσι για να την κοροϊδέψουν στατιστικά και άλλα τερτίπια για να στεγνώσουν τα δάκρυα της μάνας και της  κοινωνίας και να βάψουν με τον χρωστήρα του αθέατου καλλιτέχνη τα κόκκινα δάκρυα σε μπλε ή σε λευκά για να εξαγνίσουν το κακό.

Όλοι θα αναθεματίσουμε αλλά θα δεχθούμε την κακή μοίρα, σαν φυσικό επακόλουθο της ζωής, λες και μονόδρομος αλλά και  προορισμός των νέων είναι το πέρασμά τους από αφύλακτες διαβάσεις γεμάτες ναρκοπέδια, που δεν τα ναρκοθετούν οι αδίστακτοι πολεμοχαρείς με   νάρκες πολέμου, αλλά με   νάρκες ναρκωτικών , που δεν κάνουν κρότο, αλλά νανουρίζουν με το πικρό μοιρολόι του θανάτου.

Μακάρι να είσαι μικρέ άγγελε ο τελευταίος που θα περάσει το κατώφλι της ανυπαρξίας πριν γνωρίσεις την ύπαρξή  σου, αλλά δυστυχώς,   σε λίγο, θα σε ακολουθήσουν και άλλοι άγγελοι, αφού ένας στους δέκα μαθητές βρίσκεται στα σκαλιά του δρόμου προς τον θάνατο, χρήστης και έμπορος θανάτου ταυτόχρονα.

Μακάρι, το αίμα σου να βάψει κόκκινα και η αγνότητα σου λευκά, τα μαύρα   όνειρα των συνομήλικων σου χρηστών και να τους οδηγήσει σε αναζήτηση της πραγματικής ζωής μακριά από τους ψεύτικους παράδεισους, που δεν πετούν άγγελοι αλλά σέρνονται μαυροφορεμένοι βούβαλοι, σαν τον χάροντα που σε πήρε μπουμπούκι πριν καλά- καλά ανοίξεις τα ροδοπέταλά σου και γευτείς τη δροσιά της αυγής.

Ντύθηκες, πρόωρα, νυφούλα για μια πρόβα, αλλά δεν σου είπαν ότι η ζωή έχει μόνο παραστάσεις .
Μετά την πρόβα, η αυλαία της μικρής και αθώας σκηνής της ζωής σου, έκλεισε.
Καλό ταξίδι, άγγελε, στην αιωνιότητα, στον παράδεισο που τόσο πολύ επιθυμούσες πρόωρα να πας.         Ο Κων/νος Τζέκης είναι Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ

PHGH   BLOKO.GR 
...