24 Ιουνίου 2017

Γέμισε το Θέατρο Αριστοτέλειον το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με τη δωρεάν παιδική παράσταση «Maleficent»


Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, πιστό στις αξίες του για προώθηση της Εκπαίδευσης μέσα από τον Πολιτισμό, πραγματοποιεί με συνέπεια και μεγάλη επιτυχία πλήθος δράσεων, πέραν των ορίων της τάξης και του μαθήματος. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την κοινωνική προσφορά, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διοργάνωσε για τους Θεσσαλονικείς και τα παιδιά τους, δωρεάν, την παιδική θεατρική παράσταση «Maleficent», σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Η παράσταση -μια πρωτοβουλία του Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ- πραγματεύτηκε την όμορφη αλλά συνάμα άγνωστη ιστορία της πιο εμβληματικής κακιάς των παιδικών παραμυθιών Maleficent, που αποτελεί παραλλαγή του αγαπημένου παραμυθιού «Η ωραία Κοιμωμένη». Οι σπουδαστές Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης προσέφεραν μαγικές στιγμές και ουσιαστική εκπαίδευση και ψυχαγωγία στους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους, που πλημμύρισαν το Αριστοτέλειο Θέατρο.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη βράβευση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρου Τσαϊρίδη, για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση από τη Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, κα. Έλενα Κακούρα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Το θέατρο ως η αρχαιότερη μορφή τέχνης γαλουχεί την ψυχή και το πνεύμα μέσα από τη δύναμη της εικόνας, των αλληγορικών μηνυμάτων και της αφήγησης. Όσα οι γονείς δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια, μπορεί να το κάνει το θέατρο προσφέροντας ουσιαστική εκπαίδευση και υψηλά νοήματα».

Συντελεστές της σπουδαίας παράστασης που εντυπωσίασε και συγκίνησε το φιλοθεάμον κοινό της συμπρωτεύουσας, ήταν, εκτός από τον Τομέα Παιδαγωγικών, οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Εργοθεραπείας, Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.


Υπεύθυνη Έργου: Ελένη Τούφα 
Σενάριο: Έλενα Καλογήρου 
Σκηνοθεσία: Αγγελική Οικονόμου 
Σκηνογραφία: Χρήστος Πασαλίδης, Νίκος Τζιμπρόγλου 
Xορογράφος: Νικολέττα Μπογδαμπείδου
Ηθοποιοί: Βασιλική Βαρδάκα, Γεύση Λινοσπόρη, Έλενα Καλογήρου, Ελευθερία Λεωνάκη, Ιορδανης Δήμτσης, Ιωάννα Κούτλα, Κωνσταντίνα Λιάκου, Νίκος Τζιμπρόγλου, Χριστίνα Καζάκη, Χριστίνα Κατερίνη
Υπεύθυνος ηχοληψίας: Σωκράτης Παπαϊωάννου
Γραφιστική επιμέλεια: Μαρία Γεωργιάδου
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης & Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης


Πληροφορίες: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310552406, www.iekalfa.gr

Displaying 3.jpg
Displaying 5.jpg
Displaying 6.jpg