9 Φεβρουαρίου 2016

Νεκροί και σχεδόν 150 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Μόναχο
Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν στη νότια Γερμανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και τραυματίζοντας σχεδόν 150 επιβάτες -αρκετοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Ορισμένες αναφορές ανεβάζουν τους νεκρούς μέχρι οκτώ, αλλά ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το σημείο του δυστυχήματος, κοντά σε ποταμό, περιορίζει την πρόσβαση των συνεργείων - τραυματίες και σοροί μεταφέονται ακόμη και με βάρκες στην άλλη πλευρά, για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα.

Μεταξύ των τραυματιών, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 40 σε βαριά κατάσταση σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η κατάσταση στο σημείο είναι χαοτική, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης.

Ο απεγκλωβισμός αναμένεται να χρειαστεί ώρες και προτεραιότητα δίνεται, όπως αναφέρουν τα συνεργεία, στην ανάσυρση τραυματιών πριν τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.
13 φωτογραφίες
Ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμη αδιευκρίνιστος, με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας να μιλά για τουλάχιστον τέσσερις αλλά επιφυλασσόμενος μέχρι τα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης κοντά στο Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Μονάχου, μεταξύ Χόλτσκιρχεν και Ρόζενχαϊμ. Στη σύγκρουση ενεπλάκησαν δύο τρένα της ιδιωτικής εταρείας Meridian, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Το ένα από τα δύο τρένα εκτροχιάστηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, παίρνοντας κλίση περίπου 45 μοιρών.

Στο σημείο έχουν συρρεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, όπως και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής. Πάνω από την περιοχή πετούν οκτώ ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το δυστύχημα συνέβη σε τροχιά μονής κατεύθυνσης.
Newsroom ΔΟΛ