15 Φεβρουαρίου 2016

Σκοτώθηκαν σε τροχαίο όλα τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος Viola Beach

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Τραγικό θάνατο βρήκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Σουηδία τα τέσσερα μέλη και ο μάνατζερ του βρετανικού ίντι συγκροτήματος Viola Beach.

Οι Κρις Λέοναρντ, Ρίβερ Ρίβς, Τόμας Λόου και Τζάκ Ντάκιν, καθώς και ο μάνατζερ της μπάντας Κρεγκ Τάρι, βρέθηκαν νεκροί στο κανάλι του Σοντερτάλιε, κοντά στη Στοκχόλμη. Το αυτοκίνητό τους έπεσε από ύψος 26 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο στο κανάλι περνώντας την μπάρα κινητής γέφυρας.

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ηλικίας από 20 έως 35 ετών.

«Για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από τις μπάρες και στην κυριολεξία κάτω από τη γέφυρα πέφτοντας στο κανάλι Σοντερτάλιε» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την μπάρα. Είχε κατέβει και τα φώτα ήταν αναμμένα. Άλλα αυτοκίνητα είχαν σταματήσει δίπλα στην μπάρα».Το συγκρότημα από το Γουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας είχε βγάλει πέρυσι το πρώτο του σινγκλ 
Swings & Waterslides. Το βράδυ της Παρασκευής στο φεστιβάλ «Where's the Music» στο Νορκόπινγκ, νότια της Στοκχόλμης.

Οι Viola Beach είχαν κάνει πρόσφατα μία ηχογράφηση για το BBC και επρόκειτο να εμφανιστούν στο μουσικό φεστιβάλ SXSW στο Όστιν του Τέξας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebook.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό