24 Φεβρουαρίου 2016

Σύσφιξη τουριστικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου

Σύσφιξη τουριστικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου


Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Κάιρο, μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής κυβέρνησης και του ομολόγου της Χισάμ Ζαζού, για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου στον τουρισμό.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελσίσι, στην Αθήνα και την προηγηθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο.
Η αναπληρώτρια υπουργός υπέγραψε με τον ομόλογό της μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον τουρισμό. Το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες. Προωθείται, επίσης, η συνεργασία στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, δράσεις αμοιβαίας τουριστικής προβολής και η διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων. Συστήνεται Μικτή Επιτροπή Τουρισμού, για την υλοποίηση των κοινών δράσεων.
Σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και στην κοινή βούληση σύσφιξης των τουριστικών σχέσεων με αμοιβαία οφέλη.
Η κ. Κουντουρά συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Υγείας Δρ. Αχμέντ Ράντι, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας Μοχάμεντ Χασάν Καμάλ, για το θέμα των απευθείας πτήσεων και της ανάπτυξης κοινών πακέτων για την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.
Η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, όπου λειτουργεί το νεοσύστατο Μουσείο.

newsbeast.gr