11 Φεβρουαρίου 2016

TΡΑΓΩΔΙΑ για το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ! Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο (φωτο)

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.
Στις έρευνες που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη, συμμετέχουν πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το στίγμα από το ελικόπτερο στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου, χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί.
Οι δύο σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
Το ελικόπτερο είναι τύπου Agusta Bell και είχε απονηωθεί από τη φραγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”.
Το προφίλ των τριών αξιωματικών
- Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
- Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
- Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί
Το βάθος στη θαλάσσια περιοχή που αναζητούσαν το πιλοτήριο (κόκπιτ) οι ομάδες διάσωσης κυμαίνεται από 50 ως 100 μέτρα.
Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης
toulitsis-photo-ena
Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς
pananas-photo-ena
Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου
evangellou001
Το ελικόπτερο Agusta Bell
elikoptero-photo
makeleio,gr