29 Φεβρουαρίου 2016

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Ο Θεός μου επεφύλαξε μια μεγάλη ευλογία''

Κυψέλη | Αιμίλιος Πολυγένης
metoxi-28
metoxi-2
metoxi-9
metoxi-22
metoxi-31
metoxi-42
metoxi-59
Το Μετόχι του Αγίου Αθανασίου Κυψέλης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β'.
Τον Πατριάρχη Θεόδωρο υποδέχθηκε στην είσοδο του Μετοχίου ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, κληρικοί, Οφφικίαλοι και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, για την έναρξη των ανακαινιστικών εργασιών στο Μετόχι του Πατριαρχείου.
Να αναφερθεί ότι οι ανακαινιστικές εργασίες αφορούν το Αρχονταρίκι και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα οποία είχαν κατασκευαστεί το 1945.
Στην ομιλία του (ακολουθεί βίντεο παρακάτω) ο Πατριάρχης αναφέρθηκε σ΄ αυτή την μεγάλη ευλογία, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσους έχουν συμβάλει στην υλοποιήση του έργου
Τέλος ο Πατριάρχης επισκέφθηκε με τους Αρχιτέκτονες του έργου, τους χώρους που θα ανακαινισθούν και συμβολικά ευλόγησε τις εργασίες χτυπώντας μία κολώνα του κτιρίου.

ρομφεα.γρ