2 Νοεμβρίου 2016

Εννέα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ν. Καβάλας


Την εμφάνιση εννέα νέων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας καταγγέλλει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα αφορούν ανθρώπους ηλικίας από έξι έως 21 ετών, που μπήκαν και νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Ο κ. Καλεμκερίδης αναφέρει ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α έχει φτάσει τα 38 και ρωτά τους αρμοδίους αν έχουν γίνει εμβολιασμοί και πώς χαρακτηρίζουν την έξαρση των κρουσμάτων.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και γενικός συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νίκος Παπαευσταθίου, απαντώντας στις καταγγελίες, ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι και στη Νέα Καβάλα υπάρχουν τα μέτρα δημόσιας υγείας που ισχύουν σε όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι και εμβολιασμοί, ότι λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα, ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παρακολουθεί τι γίνεται σε όλες τις δομές και βρίσκεται σε ετοιμότητα και ότι έχουν δοθεί οδηγίες και έχουν διανεμηθεί ενημερωτικά φυλλάδια. Παράλληλα τόνισε, ότι η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δεν μπορεί να επιβληθεί σε ανθρώπους, όταν οι ίδιοι δεν τα τηρούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ