6 Νοεμβρίου 2016

Ένα αυγό την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

oneeggaday.jpg

Η πρωτεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα αυγά φαίνεται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου. Όπως έδειξε πρόσφατη μετα-ανάλυση, ένα αυγό την ημέρα μειώνει τον σχετικό κίνδυνο κατά 12%.

Τα δεδομένα της νέας αυτής μελέτης έρχονται να προστεθούν στις διαιτητικές
οδηγίες της Αμερικής, που “αθώωσαν” τα αυγά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια προσιτή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, που παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα όχι μόνο δεν αύξανε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αλλά μείωνε και κατά 12% τον κίνδυνο εμφάνοσης εγκεφαλικού. Τα ευρήματα
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition.
"Τα αυγά έχουν πάρα πολλά θετικά στοιχεία- περιέχουν αντιοξειδωτικά, που έχει φανεί ότι μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Αποτελούν επίσης μια εξαίρετη πηγή πρωτεΐνης, που έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση", σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Dominik Alexander.
Ένα μεγάλο αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αλλά και βιταμίνες E, D και A.
Η έρευνα του Δρ Alexander έρχεται να υποστηρίξει την πρόσφατη αλλαγή των διαιτητικών οδηγιών για τους Αμερικανούς, που εξάλειψαν τα όρια στη διαιτητική πρόσληψη χοληστερόλης και έχουν συμπεριλάβει την κατανάλωση αυγών στις επιλογές της άπαχης πρωτεΐνης.

.stogiatro.gr