3 Νοεμβρίου 2016

Μαφιόζοι «βασιλιάδες» των Ρομά, με βίλες και Ferrari, στα χέρια της Αστυνομίας!

Μια από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών με δράση στην Αττική και την περιφέρεια εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από μυστική έρευνα διάρκειας τουλάχιστον οκτώ μηνών.
Συνελήφθησαν 35 μέλη της σπείρας, ενώ κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σ’ αυτή συνολικά 90 άτομα, όλοι Έλληνες Ρομά. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει πάνω από 150 διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και βίλες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, χρυσές λύρες και τιμαλφή κρυμμένα μέσα σε τοίχους, απορροφητήρες και άλλες πρωτότυπες κρυψώνες.
Ως αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ Έλληνες Ρομά που ζούσαν σε νεόκτιστες μονοκατοικίες στη Δυτική Αττική και οδηγούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Ferrari κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 μεγάλες οικογένειες Ρομά από όλη την Ελλάδα, είχαν συνενωθεί στα πρότυπα της νεοϋορκέζικης μαφίας και είχαν δημιουργήσει ένα “οικογενειακό συνδικάτο” εγκληματιών.
Τα μέλη αυτών των οικογενειών είχαν τακτικές συναντήσεις προκειμένου να κανονίζουν τις κινήσεις τους, ενώ παράλληλα οι ίδιοι δεν έκαναν ουδεμία παράνομη πράξη, ζώντας μέσα στην χλιδή από αυτή την πολυσχιδή δραστηριότητα των “στρατιωτών” τους.
Αντιθέτως οι “στρατιώτες” τους που λάμβαναν εντολές από τους “υπαρχηγούς” και τους “ομαδάρχες” έδιναν το 70 με 80% των κλοπιμαίων στις 8 οικογένειες και κρατούσαν απλά την προμήθεια τους.
Λειτουργώντας πάντα στα πρότυπα της Νεοϋορκέζικης Μαφίας το “οικογενειακό συνδικάτο”, όταν κάποιος “στρατιώτης” συλλαμβάνονταν από τις Αρχές, κρατούσε απόλυτα την “Ομερτά” τον όρκο της σιωπής δηλαδή, καθώς οι “φαμίλιες” αναλάμβαναν όλα τα δικαστικά τους έξοδα, με τους καλύτερους δικηγόρους, ενώ παράλληλα φρόντιζαν με το παραπάνω τις οικογένειες τους.
Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν εξαιτίας ανάμειξής τους σε υποθέσεις εκβιασμών, ανθρωποκτονιών κ.ά. Την έρευνα για την υπόθεση έφερε σε πέρας το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή του τμήματος «διαρρηκτών» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την άρση στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής, στην υπόθεση, σημαντικού αριθμού επίορκων αστυνομικών από υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Αττικής και όχι μόνο.
Παρείχαν πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων τους ούτως ώστε τα μέλη της σπείρας να αποφεύγουν τη σύλληψη και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους. Περαιτέρω έρευνα για το ρόλο των επίορκων αστυνομικών αναμένεται να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Η σπείρα σχετίζεται με εισβολές σε σπίτια επιχειρηματιών και καλλιτεχνών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στα βόρεια προάστια της Αθήνας καθώς και με διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιρειών σε Αττική και περιφέρεια.

tromaktiko.org