22 Απριλίου 2017

Απαγωγή 8 ναυτικών από πειρατές στη Νιγηρία

Οκτώ μέλη του πληρώματος ενός υπεράκτιου ρυμουλκού έπεσαν θύματα απαγωγής από ένοπλους πειρατές στα ανοικτά των ακτών του Brass της Νιγηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Κέντρο Αναφοράς Περιστατικών Πειρατείας του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας (IMB Piracy Reporting Center).
Οι πειρατές επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό ενώ έπλεε περίπου 10,8 ναυτικά μίλια νότια της ακτής του Brass τις πρωινές ώρες της 19ης Απριλίου. Το όνομα του εν λόγω ρυμουλκού δεν αποκαλύφθηκε.
Μετά την απαγωγή των ναυτικών, οι ένοπλοι έφυγαν από το πλοίο.
Το ΙΜΒ ενημέρωσε ότι το Νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε στο περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε και σύντομα μεταφέρθηκε στη στεριά με ελικόπτερο. Σχετικά με τις συνθήκες του συγκεκριμένου τραυματισμού, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα δεδομένα του Κέντρου Αναφοράς Πειρατείας δείχνουν ότι ένα ακόμα περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα περίπου 59 ναυτικά μίλια από το Brass, όταν εννέα πειρατές πάνω σε μαι λέμβο πλησίασαν και πυροβόλησαν ένα εν κινήσει τάνκερ.
Το δεξαμενόπλοιο ενεργοποίησε το συναγερμό και τις αντλίες νερό, μέρος του πληρώματος κατέφυγε στο καταφύγιο του πλοίου, ενώ το πλοίο αύξησε την ταχύτητα του και προχώρησε σε ελιγμούς αποφυγής.
Σύμφωνα πάντα με το IMB Piracy Reporting Center, ενώ ο πλοίαρχος επιχειρούσε να καλέσει βοήθεια, η λέμβος είχε ήδη απομακρυνθεί.
enaytilia