29 Απριλίου 2017

Βυθίστηκε πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο Βόσπορο

Βυθίστηκε πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο Βόσπορο

Πλοίο του ρωσικού Ναυτικού βυθίστηκε την Πέμπτη έπειτα από σύγκρουση με το εμπορικό πλοίο Youzarsif H (το οποίο έπλεε με σημαία του Τόγκο και μετέφερε ζώα κτηνοτροφίας) στην Μαύρη Θάλασσα, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα στενά του Βόσπορου, σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή.
Το αναγνωριστικό σκάφος Liman που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας υπέστη σοβαρές ζημίες κατά τη σύγκρουση, καθώς το κύτος του είχε διαρραγεί κάτω από την ίσαλο γραμμή.
Οι τουρκικές αρχές άμεσα προχώρησαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των 78 μελών του πληρώματός του ρωσικού σκάφους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν 45 στρατιώτες. “Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: Ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα” δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ναυτιλιακού πρακτορείου GAC, η σύγκρουση πιθανότατα επήλθε λόγω ομίχλης και χαμηλής ορατότητας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Youzarsif H κατευθύνεται προς το αγκυροβόλιο του Buyukdere για την πραγματοποίηση περαιτέρω έρευνας.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «στις 27 Απριλίου στις 11.53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7 υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε. Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους».

enaytilia.gr