26 Απριλίου 2017

Σε διαβούλευση το ελληνικό νομοσχέδιο για μπίζνες στο Διάστημα


Σε διαβούλευση το ελληνικό νομοσχέδιο για μπίζνες στο Διάστημα
Αθήνα
Σε δημόσια διαβούλευση θα βρίσκεται από την Τρίτη και μέχρι τις 2 Μαΐου η νομοθετική πρωτοβουλία του Νίκου Παππά με τίτλο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώρηση διαστημικών αντικειμένων – Ίδρυση ελληνικής διαστημικής εταιρείας».

Όσον αφορά την ίδρυση του ελληνικού αντίστοιχου της NASA, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν διαθέτει έναν αντίστοιχο φορέα προκειμένου να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της σε διαστημικό φάσμα, καθώς και την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί».

Διαβάστε επίσης:

Εκτός από την ίδρυση διαστημικής υπηρεσίας, το σχέδιο δημιουργεί νομικό πλαίσιο για τις διαστημικές δραστηριότητες, και προβλέπει τη δημιουργία μητρώου για τα αντικείμενα που τίθενται σε τροχιά, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η διαστημική υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ).
Newsroom ΔΟΛ