29 Απριλίου 2017

Το εφοδιαστικό USNS BIG HORN T-AO-198 στο λιμάνι του Πειραιά [βίντεο]

Άλλο ένα πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ,φθάνοντας σήμερα το πρωί απο το Κρητικό Πέλαγος που έπλεεΟ λόγος για το εφoδιαστικό USNS BIG HORN T-AO-198 που είναι μέρος του Military Sealift Command , οργανισμού που ανήκουν όλα τα πλοία του Αμερικάνικου ΠΝ που δεν είναι καθαρόαιμα πλοία μαχης.
o USNS Big Horn (T-AO-198) έχει κατασκευαστεί το 1991 στα ναυπηγεία Avondale στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και έχει πάρει το ονομα του απο τον ομώνυμο ποταμο στις πολιτείες του Wyoming και της Montana.
Έχει μήκος 206 μέτρα,πλάτος 30 και το μέγιστο βυθισμά του είναι 11 μέτρα. Η χωρητικότα του είναι 180.000 βαρέλια και έχει αποθηκευτικούς χώρους 7.400 τ.μ. οπου μπορουν να τοποθετηθούν κοντέινερ με εφόδια . Για να καταλάβει ποια είναι η χρήση του είναι παρόμοια με αυτη του ΠΓΥ Προμηθεύς με κάποιες διαφορές βέβαια αφου τα εφοδιαστικά κλάσης Henry Kaiser οπως ειναι το Big Horn σε περίοδο ειρήνης δε φέρουν οπλισμό.
To πληρωμά του αποτελείται απο 103 άτομα εκ των οποίων περίπου 18 με 21 είναι μέλη του ΠΝ,είτε αξιωματικοί είτε έφεδροι. Οι υπολοιποι 60-65 είναι απλοί πολίτες,ναυτολογημένοι οπως στα κλασσικά εμπορικά πλοία.
Η άφιξη του σήμερα το πρωί μέσα από το φακό του pireaspiraeus.com
e-naytilia.gr