28 Απριλίου 2017

Ναγκίμπ Σαουίρις: Αλώνει την Μύκονο με αγορές κατοικιών;

Ναγκίμπ Σαουίρις
Τον Μάιο του 2011 το Nammos της Μυκόνου, ζει ένα ξέφρενο πάρτι με δεκάδες καλεσμένους που εντρυφούν σε γαλλικά ροζέ, σούσι, φρέσκα ψάρια και σαμπάνιες.
Οικοδεσπότης είναι ο Ναγκίμπ Σαουίρις, ο Αιγύπτιος Κροίσος -γνωστός από την εμπλοκή του στην Wind Hellas– που απολαμβάνει την luxury αύρα της Ψαρούς, μαζί με φίλους και την οικογένειά του.
Έξι χρόνια αργότερα το όνομά του «παίζει» έντονα τα τελευταία 24ωρα, αφού πηγές από το χώρο του real estate στο νησί των ανέμων τον δείχνουν ως τον αγοραστή της βίλας Κορωνιά στον Άγιο Λάζαρο, για την οποία φέρεται να έδωσε 5.000.000 ευρώ.
Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτή, αφού φέρεται να αγόρασε άλλη μια κατοικία στο νησί, κατά τι πιο εντυπωσιακή αξίας 6.500.000 ευρώ η οποία ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία.
Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν για ποιο λόγο πέραν της ιδιοκατοίκησης αποφάσισε ο Αιγύπτιος μεγιστάνας, να αγοράσει δύο εντυπωσιακές κατοικίες σχεδόν ταυτόχρονα, ξοδεύοντας κάτι παραπάνω από 11.500.000 ευρώ.
Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ένας επιτυχημένος businessman, που λατρεύει το να κάνει ανοίγματα σε αγορές όπως αυτή του real estate, όπως αυτό που ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες στο Ντουμπάι.
Ο Ναγκίμπ Σαουίρις στο περιβόητο ξέφρενο πάρτι του Μαΐου του 2011 στη Μύκονο
Αφορά το διάσημο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας, στο οποίο θα κατασκευάσει συγκροτήματα luxury διαμερισμάτων, εντυπωσιακές κατοικίες, ιδιωτική μαρίνα, mall, ενώ προτίθεται να διαμορφώσει και ιδιωτικές παραλίες.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης του Ναγκίμπ Σαουίρις, ανέρχεται σε 235.000.000 δολάρια και η πρώτη παρουσίαση έγινε στο Ντουμπάι με σκοπό την προσέλευση επενδυτών.
Μιλώντας τότε σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Burj Al Arab, ο 7ος μεγαλύτερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικανικής ηπείρου, έστειλε ουσιαστικά μια πρόσκληση στους εύρωστους οικονομικά κατοίκους του Αραβικού Εμιράτου, να επενδύσουν σε αυτό το πρόγραμμα.
Τόνισε μάλιστα ότι ο κύριος σκοπός του συγκεκριμένου project είναι να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό τις παραθαλάσσιες ομορφιές της περιοχής και τις παραλίες της οι οποίες όπως είπε είναι εφάμιλλες ή και καλύτερες από αυτές των Αραβικών Εμιράτων.
Προς το παρόν πάντως μάλλον θα τιμήσει δεόντως φέτος την Μύκονο…
mononews.gr