22 Απριλίου 2017

Navios: Αγοράζει και τα 14 πλοία του στόλου της Rickmers Maritime

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners με μια κίνηση που θα συζητηθεί συμφώνησε να αποκτήσει ολόκληρο τον στόλο των 14 containerships της Rickmers Maritime, έναντι περίπου 113 εκατομμύρια δοαρίων.
“Αναμένουμε την απόκτηση πέντε χωρητικότητας 4.250 TEU πλοίων στις 15 Μαΐου 2017. Τα πλοία αυτά απασχολούνται σε ναυλώσεις μέχρι το 2018 και τις αρχές του 2019 με καθαρό ημερήσιο ναύλο 26.850 δολάρια”, δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Partners.
Η μέση ηλικία του στόλου, η οποία αποτελείται από έντεκα χωρητικόττητας 4.250 TEU containerships και τρία χωρητικότητας 3.450 TEU containerships, είναι 9,5 έτη.
“Η λειτουργική μας πλατφόρμα ήταν ελκυστική για το trust και τις πιστώτριες τράπεζες, χάρη στην πειθαρχημένη τεχνική και εμπορική διαχείριση και στα ευνοϊκά λειτουργικά κόστη. Αυτή η εξαγορά επιδεικνύει την ικανότητά μας να αναζητούμε προνομιακές συμφωνίες, και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την έκθεση στον τομέα των containers” συνέχισε η Φράγκου.
Η Navios Partners δήλωσε ότι η εξαγορά, που υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, χρηματοδοτείται μέσω μιας επένδυσεις ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Navios Partners και και ενός εξασφαλισμένου δανείου, για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις.
Η εταιρεία σχεδιάζει να αποκτήσει τα εν λόγω πλοία μέσω της 100% ελεγχόμενης από την ίδια θυγατρικής της Navios Partners Containers Inc. Μία τρίτη, αγνώστων στοιχείων εταιρεία, έχει δικαίωμα απόκτησης ως και του 25% του στόλου της Navios Partners Containers.
Νωρίτερα τον Απρίλιο, η Rickmers Trust Management, μητρική της Rickmers Maritime, είχε δηλωσει ότι η δραστηριότητά της θα τερματιστεί, καθώς οι προσπάθειες της εταιρείας για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων έπεσαν στο κενό.
Τελικά, της δόθηκε ένα νέο περιθώριο μέχρι την 15 Απριλίου από την HSH Syndicate, η οποία απαρτίζεται από την HSH Nordbank και την DBS Bank, για να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα εξασφάλιζε υψηλότερο επίπεδο συνολικών εισπράξεων.
Η Rickmers Maritime ανέφερε ότι η λειτουργία των εν λόγω πλοίων αναμένεται να παραμείνει ανεπηρέαστη από την προτεινόμενη πώληση.
enaytilia