29 Απριλίου 2017

Εξόφληση δανείου και απόκτηση τριών πλοίων για την DryShips


Η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή DryShips Inc. του Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι εξόφλησε πλήρως το υπολειπόμενο ποσό της τελευταίας δανειακής σύμβασης που είχε συνάψει, ύψους 15,2 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.
Έπειτα από την κίνηση αυτή, η εταιρία δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση εξόφλησης δανείου για τα επόμενα 4 χρόνια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της DryShips, η ρευστότητα της εταιρίας ανέρχεται πλέον στα 384 εκατ. δολάρια (ή 6,52 δολάρια ανά μετοχή). Παράλληλα, η συνολική λογιστική αξία του στόλου της φτάνει στα 238 εκατ. δολάρια, ενώ οι κυκλοφορούσες κοινές μετοχές της αγγίζουν τις 58,9 εκατ.
“Με όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να κουβαλούν κάποιο χρέος, με καμία υποχρέωση εξόφλησης κάποιου δανείου για τα επόμενα 4 χρόνια και διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 384 εκατ. δολαρίων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι προσπάθειές μας να κερδίσουμε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό για πρώτη φορά από το 2014, θα στεφθούν με επιτυχία και παράλληλα θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε περαιτέρω τον στόλο μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DryShips Γ. Οικονόμου.
Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία ανακοίνωσε την απόκτηση τριών νέων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενός Kamsarmax, χωρητικότητας 81.918 dwt, καθώς και δύο ακόμα μεταχειρισμένων Kamsarmax, χωρητικότητας 81.129 dwt το καθένα και κατασκευής 2014, έναντι συνολικά 68 εκατ. δολαρίων. Μετά την κίνηση αυτή, ο συνολικός στόλος ξηρού φορτίου της DryShips ανέρχεται στα 21 πλοία.
Η παράδοση των τριών πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2ου τριμήνου του 2017.

enaytilia.gr