17 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση Καρατζαφέρη στις έξωθεν και έσωθεν επικρίσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μετά το κύμα επικρίσεων που δέχθηκε ο ίδιος και το κόμμα του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με αφορμή τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Σκληρή ήταν η απάντηση που επιφύλαξε ο κ. Καρατζαφέρης στα σχόλια των γαλλικών εφημερίδων και ειδικά στη Μonde, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το όχημα για να εισχωρήσει η ακροδεξιά στην κυβέρνηση της Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 1974 και τη δικτατορία.
«Κάτω από τη δημοσιογραφική ιδιότητα θέλω να υπενθυμίσω στους Γάλλους συναδέλφους της Le Monde που ασχολούνται με την ιστορία της Ελλάδας, ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε στην Ελλάδα κανένας πρωθυπουργός που να πήρε διαμάντια από τον Μποκάσα» (σ.σ. Ζαν Μπαντέλ Μποκάσα, πρώην δικτάτορας, αυτοαποκαλούμενος «αυτοκράτορας» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας κατέλαβε την εξουσία το 1966 και ανετράπη με πραξικόπημα το 1979. Μέχρι το 1986 έζησε αυτοεξόριστος στην Ακτή του Ελεφαντοστού και στη Γαλλία και πέθανε το 1996), δήλωσε με νόημα ο κ. Καρατζαφέρης και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε πως «οι φίλοι μας οι Γάλλοι έχουν παράδοση και εθισμό στο να στηρίζουν υποθέσεις τύπου Ντρέιφους» (το γνωστό σκάνδαλο στα τέλη του 19ου αιώνα με πρωταγωνιστή το Γάλλο λοχαγό Αλφρέντ Ντρέυφους).
Σε δηλώσεις του στο ρ/σ Radio 9, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απέδωσε τις επιθέσεις του γαλλικού Τύπου σε απόπειρα να ανακοπεί η άνοδος της Μαρί Λεπέν και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Σχολιάζοντας εξάλλου, τις δηλώσεις του τέως υπουργού Χάρη Καστανιδη, ο οποίος με επιστολή του έσπευσε να διευκρινίσει πως η ψήφος του στην κυβέρνηση δεν αφορά τους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑ.Ο.Σ, ο κ. Καρατζαφέρης τις απέδωσε σε προσωπική πικρία του κ. Καστανίδη για την απώλεια του υπουργικού θώκου.
Όπως είπε, ο ίδιος είχε συλληφθεί από την ΕΣΑ επί χούντας και αυτό το γνωρίζει ο κ. Καστανίδης. «Αισθάνεται θλίψη και είναι λίγο πικραμένος που έχασε το υπουργείο του. Πολλές φορές δεν ελέγχει τα νεύρα του. Δεν είναι κακό παιδί. Τον συμπαθώ. Προσπαθεί να πάρει την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ Έχει ένα κόστος το γεγονός ότι παρέσυρε τον κ. Παπανδρέου στο θέμα του δημοψηφίσματος. Μακάρι να μην το είχε κάνει αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Η συνεχής αύξηση των ποσοστών δημοφιλίας, όσο και η πίστωση που μου έγινε από τον Τύπο για την συμβολή μου στις εξελίξεις, με έχουν πείσει ότι θα δεχθώ αυτού του είδους τις επιθέσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε άλλη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στην αόριστη καταγγελία και σε ύβρεις. Κατά τα άλλα», συμπλήρωσε, «ισχύει αυτό που είπα από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό. Πως όταν το καραβάνι προχωράει και γαβγίζουν τα σκυλιά, δεν σταματάει. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για πεκινουά και κανίς. Τίποτε άλλο.