21 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ- ΓΙΑ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ"

Η σταθερή πορεία της χώρας και του κόμματος ενδιαφέρει τον Γ.Παπανδέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου
Αθήνα
Φρένο στη συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του κόμματος για το είδος και το χρόνο των πρωτοβουλιών που αναμένουν από τον Γ.Παπανδρέου επιχειρεί να βάλει η Ιπποκράτους, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής. 

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα που άνοιξε η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και από το περιεχόμενό της ουσιαστικά προκύπτει πως ο Γ.Παπανδρέου δεν σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δηλαδή εν μέσω της «θύελλας» στην οποία βρίσκονται τόσο η χώρα, όσο και το κόμμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων στο κόμμα, όπως και στη χώρα. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται αφ' ενός ότι προτεραιότητα του Γ.Παπανδρέου είναι «η σταθερή πορεία της χώρας και του κόμματος», ενώ υπενθυμίζεται εμμέσως ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόσωπο στο οποίο ο ελληνικός λαός έχει αναθέσει τις τύχες της χώρας, κατά τις εκλογές του 2009.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζεται:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενδιαφέρεται για την ομαλή εξέλιξη, την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων και προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού, διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

»Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται συνέπεια και συγκέντρωση όλων των δυνάμεων της χώρας στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης - 27ης Οκτωβρίου και ικανοποίηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

» Η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

»Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».