19 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ

ΗΠΑ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού

Τη στήριξη και συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
ΗΠΑ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού

Ο Ν. Σμίθ έκανε λόγο για μια πολύ καλή συνάντηση, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος και υπογράμμισε ότι η αμερικανική πλευρά κατανοεί τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και στηρίζει τις προσπάθειές του.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο εκτιμά ότι η αστάθεια στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό επηρεάζει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης, ο Ν. Σμίθ υποστήριξε ότι "τώρα δίνεται μια ευκαιρία, με την σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, να αντιμετωπιστούν κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας στις διεθνείς αγορές" και πρόσθεσε ότι η αμερικανική πλευρά στηρίζει αυτή την προσπάθεια με την ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σταθερή στάση των ΗΠΑ έναντι της χώρας μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν και οι τρέχουσες εξελίξεις σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Ειδικότερα, εξετάστηκε η κατάσταση στα Βαλκάνια, στα Σκόπια, στην Τουρκία αλλά και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.