19 Ιανουαρίου 2016

στην Κίνα αγοράζουν καθαρό... αέρα σε κουτάκια - «Χρυσές δουλειές» για καναδική εταιρεία

Οι πωλήσεις μιας καναδικής εταιρείας που ειδικεύεται σε κονσερβοποιημένο... φρέσκο αέρα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία στην Κίνα, τη στιγμή που το Πεκίνο συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Με τα σωματίδια PM2.5 να ξεπερνούν τα 900 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία είναι μεγάλοι,
με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να στρέφονται σε διάφορες λύσεις για την προστασία τους.Η «Vitality Air» από την Αλμπέρτα του Καναδά λειτουργεί λίγο περισσότερο από έναν χρόνο και πλέον έχει μπει ενεργά στην κινεζική αγορά.

Η Harrison Wang, η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κίνα, δήλωσε στη MailOnline ότι έπρεπε να δράσουν γρήγορα: «Ανεβάσαμε το Vitality Air στο Taobao, μια κινεζική ιστοσελίδα παρόμοια με το eBay για online αγορές και ήμασταν sold out σχεδόν αμέσως».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης, τα δοχεία πωλούνται για κάτι περισσότερο από 30 δολάρια. Μετά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου οι παραγγελίες ήταν μαζικές, η ζήτηση δεν δείχνει να πέφτει, με τις αποστολές φιαλών να διαδέχονται η μια την άλλη.Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τον Jos Lelieveld, χημικό στο Ινστιτούτο «Max Planck» της Γερμανίας, υπολογίζεται ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι κινεζικές αρχές δίνουν εντολή σε ορισμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις να σταματούν ή να περιορίζουν την παραγωγή κατά τη διάρκεια του «Κόκκινου Συναγερμού», ενώ τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία καλούνται να ακυρώνουν τα μαθήματα. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι αποφεύγουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: RT 
 zougla.gr