17 Ιανουαρίου 2016

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια με ομιλητή τον Αρχιμ.Ιάκωβο Κανάκη (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., το “Ναυπλιακὸ Ἵδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας” και η “Ενωμένη Ρωμιοσύνη” πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ιωάννη Καποδίστρια με θέμα “Ἡ ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος”.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του έτους φιλίας Ἑλλάδος – Ρωσίας 2016 καὶ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00΄ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση των πτυχών του χαρακτήρα του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως, που ανέπτυξε το θέμα “Ιωάννης Καποδίστριας και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και από την αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου πού ανέπτυξε τὸ θέμα “Ὁ Καποδίστριας θεμελιωτής του νεότερου Ελληνισμού”.
Επίσης, έγινε προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ με θέμα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 1776 -1831”, παραγωγή της “Ενωμένης Ρωμηοσύνης” και του “Αχελώος ΤV”, ως αποτέλεσμα μιας σπουδαίας έρευνας που επιχειρεί να αναδείξει την προσφορά του και τον ίδιον ως πρότυπο πολιτικού και γνήσιου Έλληνα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμήθει δωρεάν τεύχος της Ε.ΡΩ. αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και κασετίνα με τους οπτικοακουστικούς δίσκους του ντοκιμαντέρ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γκιόλας, Μανιάτης και Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του “Ναυπλιακού Ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας” Κώστας Χελιώτης, και πολύ κόσμος.
agioritkovima.,gr
KAPODISTRIA1.jpg
KAPODISTRIA1A.jpg
KAPODISTRIA1AA.jpg
KAPODISTRIA1AAA.jpg
KAPODISTRIA1AAAA.jpg
KAPODISTRIA1AAAAA.jpg