31 Ιανουαρίου 2016

Έτσι επιβιώνουν οι πιγκουίνοι στην παγωνιά της Ανταρκτικής

Ο ένας δίπλα στον άλλο για να προστατευτούν στον παγετό - Δείτε φωτογραφίεςΈτσι επιβιώνουν οι πιγκουίνοι στην παγωνιά της Ανταρκτικής 

Με τα σώματά τους κολλημένα το ένα στο άλλο, σφιχτά- σφιχτά, κι ενώ το χιόνι και ο πάγος τους «χτυπούν» αλύπητα, μικροί πιγκουίνοι βρίσκουν στην «ισχύ εν τη ενώσει» τη λύση για να επιβιώσουν στην άγρια παγωνιά της Ανταρκτικής.

Παραδειγματιζόμενοι από τους ενήλικους πιγκουίνους, τα μικρά ξέρουν από πολύ νωρίς πως το καταφύγιο για το κρύο θα το βρουν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί ενωμένοι, καθώς το θερμόμετρο πέφτει πολύ κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Ο 53χρονος Gunther Riehle από τη Γερμανία αψήφησε τις δύσκολες αυτές συνθήκες για να αποτυπώσει στο φακό του τη στιγμή. «Οι μικροί πιγκουίνοι αγκαλιάζονται για να βρουν καταφύγιο, ζεστασιά, όπως το κάνουν και οι ενήλικοι. Οι πιγκουίνοι της φωτογραφίας είναι περίπου τριών μηνών. Υπάρχουν δύο αποικίες στην περιοχή όπου κατασκηνώσαμε, μια μικρή με μερικές εκατοντάδες και μια μεγάλη με χιλιάδες», περιγράφει.
«Οι πιγκουίνοι μένουν αγκαλιασμένοι για ώρες, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και της χιονοθύελλας», εξηγεί.
χαφιες.γρ
penguinsbaby3 penguinsbaby4 penguinsbaby5 penguinsbaby6 penguinsbaby7 penguinsbaby8 penguinsbaby9 penguinsbaby2 penguinsbaby1