15 Ιανουαρίου 2016

Στη Μόσχα ο Παυλόπουλος - Συνάντηση με Πούτιν την Παρασκευή

Στη Μόσχα ο Παυλόπουλος - Συνάντηση με Πούτιν την Παρασκευή
Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντιμίρ Μάου
Η άμβλυνση των οικονομικών μέτρων είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κστά τη τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στη Μόσχα, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Όπως είπε, η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, να αμβλυνθεί το πρόβλημα της επιβολής μέτρων το συντομότερο δυνατό.

Αναφερόμενος επίσης στις διεθνείς εξελίξεις, τόνισε πως δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Το Πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντίμιρ Μάου. Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: «Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης».

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Παρασκευή.
το βημα