21 Μαρτίου 2017

ΔΙΕΘΝΗ Ροκφέλερ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο Αμερικανός μεγιστάνας


Ο  πέθανε, στον ύπνο του, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, στην κατοικία του στην περιοχή Pocantico Hills της Νέας Υόρκης, το πρωί της Δευτέρας.

Ο διάσημος τραπεζίτης, διευθυντής του «Chase Manhattan» και διαφόρων ιδρυμάτων, απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών. Ήταν το γηραιότερο μέλος της οικογένειας .
Γνωστός κυρίως για την παγκόσμια επιρροή του λόγω της πολυδιάστατης δραστηριότητας και στο πολιτικό πεδίο, ενεπλάκη σε διάφορους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς κατά την ψυχροπολεμική περίοδο, ενώ με διάφορες ενέργειες, εκπροσωπώντας τη χώρα του, μεγένθυνε την αμύθητη περιουσία του, γράφει το zougla.gr.
Γύρω από το όνομα του δε έχουν πυροδοτηθεί πολλές «θεωρίες συνωμοσίας», σχετικά με την επιρροή της συγκεκριμένης οικογένειας στις παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, με όφελος για τους ίδιους και όσους ακολουθούν παρόμοια συμφέροντα.
Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον αποβιώσαντα ως έναν από τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποθανών ήταν «ένας από τους ανθρώπους που επηρέαζαν περισσότερο την ιστορία της φιλανθρωπίας και των οικονομικών στην Αμερική, και θεωρούταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματίες».
tilegrafima.gr