23 Μαρτίου 2017

Κινέζικη εταιρία ετοιμάζει πιστό αντίγραφο του Τιτανικού

titanic_china

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και υπό το φως των βεγγαλικών, την Τετάρτη ξεκίνησε στην νοτιοδυτική επαρχία Sichuan της Κίνας η κατασκευή ενός αντιγράφου του Τιτανικού σε πραγματικές διαστάσεις.
Πρόκειται για τμήμα των σχεδίων του επενδυτικού ομίλου Seven Star Energy για ένα τουριστικό θέρετρο κατά μήκος του ποταμού Qijiang στο Daying του Sichuan.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια προσομοίωση της σύγκρουση με το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό στον Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται η κινηματογραφική επιτυχία του 1997 “Τιτανικός”, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέητ Γουίνσλετ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Seven Star, Su Shaojun, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα αξιοπερίεργο στο γεγονός ότι θα βρίσκεται στην Κινα.
“Η ιστορία του Τιτανικού δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη χώρα. Όπως οι ΗΠΑ μπορούν να γυρίζουν ταινίες σαν το Kung Fu Panda ή την Mulan, έτσι και για την Κίνα ο Τιτανικός αποτελεί κάτι που έχει παγκόσμια αξία”.
Ο Su δήλωσε επίσης ότι το πρότζεκτ, το οποίο έχει ξεπεράσει το αρχικά σχεδιαζόμενο κόστος του 1 δις yuan (145,31 εκατ. δολ.), θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017.
Ο χολιγουντιανός παραγωγός Curtis Schnell, ο οποίος συνεργάζεται με την εταιρία ως ειδικός επί του σχεδιασμού του Τιτανικού, δήλωσε ότι, παρά την διαδικτυακή κριτική που ασκείται στο γεγονός πως αναπαριστάται μια τραγωδία με 1.500 νεκρούς για τουριστικούς σκοπούς, η Seven Star έχει φερθεί με “ιδιαίτερο σεβασμό” στην ιστορία του Τιτανικού και των θυμάτων του.
“Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο αληθινό γίνεται. Δεν φτιάχνουμε κάθε δωμάτιο του πλοίου ακριβώς όπως ήταν, αλλά το βασικό τμήμα του πλοίου και το εξωτερικό του θα είναι πολύ ακριβή, ενώ θα υπάρχουν και εσωτερικοί χώροι για περιήγηση με έμφαση στην ιστορική ακρίβεια”, συμπλήρωσε ο Schnell.
To νέο θέρετρο θα περιλαμβάνει επίσης τεχνητή παραλία, κινηματογράφο “6D”, και αντίγραφα Βενετικής εκκλησίας και Ευρωπαϊκών κάστρων.
enaytilia
Παρακολουθήστε το σχετικό video: