23 Μαρτίου 2017

Δυο αγνοούμενοι από σύγκρουση τάνκερ με αλιευτικό στη Βαρκελώνη

Μια σημαντική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία για δύο άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη σύγκρουση ενός ρώσικου τάνκερ με ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Βαρκελώνης, τη Δευτέρα.
Οι ισπανικές αρχές αναφέρουν ότι το με ρωσική σημαία και κατασκευής 2014 δεξαμενόπλοιο MID Volga 2 είχε μόλις αναχωρήσει από το λιμάνι της Βαρκελώνης, όταν συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος El Fairell περίπου 3 ναυτικά μίλια από το λιμάνι το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους.
Ένας άνδρας από το Μαρόκο και ένας από τη Σενεγάλη, ηλικίας και οι δύο περίπου 30 ετών, αγνοούνται. Δύο ακόμα μέλη του πληρώματος του Ελ Fairell διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην ξηρά.
Την Τρίτη, συνεργεία έρευνας και διάσωσης έφεραν στο σημείο ένα κατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (R.O.V.) για να συνεισφέρει στην αναζήτηση του ναυαγίου του El Fairell, το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται σε βάθος περίπου 170 μέτρων.
Στην αναζήτηση μέχρι στιγμής συμμετέχουν μια σειρά από ειδικά αεροσκάφη και πλοία, συμπεριλαμβανόμενου του σκάφους διάσωσης έκτακτης ανάγκης Clara Campoamor από το οποίο και θα καθελκυστεί το όχημα ROV.
Ο επικεφαλής του Ναυτικού της Βαρκελώνης έχει δώσει εντολή στο MID Volga 2 να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό.
Το μήκους 25 μέτρων και χωρητικότητας 35gt El Fairell είχε ως λιμάνι αναχώρησης τη Βαρκελώνη.
Παρακάτω μπορέιτε να παρακολουθήσετε το video που ανέβασε στο facebook το κέντρο διάσωσης της Βαρκελώνης:
enaytilia.gr