23 Μαρτίου 2017

Απειλεί ο Ερντογάν: Κανένας δεν θα μπορεί να περπατήσει στον δρόμο

Οι  όπου και αν βρίσκονται στον πλανήτη θα δυσκολεύονται να περπατήσουν στον δρόμο, εάν συνεχίσουν την τωρινή συμπεριφορά τους, απείλησε ο  σύμφωνα με το .

«Εάν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν θα μπορεί να περπατήσει στον δρόμο. Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. , σε εκδήλωση για  δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
«Απευθύνομαι γι΄άλλη μια φορά στους Ευρωπαίους (…) Η  δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να κλονίσει, με την τιμή της οποίας μπορεί να παίξει, της οποίας τους υπουργούς μπορεί να απελαύνει», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.
«Ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
Απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για το θέμα των δημοσιογράφων που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: «όταν βλέπει κανείς τον κατάλογο των ονομάτων (των φυλακισμένων δημοσιογράφων), υπάρχουν δολοφόνοι, κλέφτες, παιδόφιλοι, απατεώνες: απ΄όλα, εκτός από δημοσιογράφους!»
Η  συνεχίζει την κλιμάκωση της κόντρας με την Τουρκίας και την Ολλανδία στο πλαίσιο της απάντησής της στην απαγόρευση της εμφάνισης Τούρκων αξιωματούχων σε συγκεντρώσεις στην Ευρώπη στο πλαίσιο της εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου που θα αυξήσει την δύναμη του .
tilegrafima