27 Αυγούστου 2011

Αυξάνονται οι Αιγύπτιοι στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά με την έγκριση του Ισραήλ

Η Αίγυπτος πρέπει να ζητήσει έγκριση για την εγκατάσταση στρατιωτών στο Σινά
 
Κάιρο, Αίγυπτος
Η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν να αυξήσουν τον αριθμό των Αιγυπτίων στρατιωτών στη συνοριακή περιοχή του Σινά, μετά από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν, δήλωσε υψηλόβαθμος Αιγύπτιος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις υπάρχει τώρα μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ανάπτυξη περισσότερων Αιγυπτίων στρατιωτών στην περιοχή του Σινά» δήλωσε στο Reuters ανωνύμως ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνθηκε από την πρόσφατη επίθεση που στοίχισε την ζωή Αιγυπτίων αστυνομικών κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη συνθήκη ειρήνης που έχουν υπογράψει το Ισραήλ  με την Αίγυπτο, η εγκατάσταση ή αύξηση του αριθμού των Αιγύπτιων στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά πρέπει να γίνεται με την έγκριση του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, περίπου 200 Αιγύπτιοι διαδήλωσαν μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο, ζητώντας την απέλαση του πρεσβευτή. «Πρώτο αίτημα του πληθυσμού: να κάψετε την πρεσβεία και να απελάσετε τον πρεσβευτή», φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Θέλουμε να εκδικηθούμε, δε θέλουμε αποζημίωση. Όπως ένας Αιγύπτιος στρατιώτης δικάζεται αν πυροβολήσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, θέλουμε να τιμωρηθούν» είπε ένας από τους διαδηλωτές.
 πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters